Yaklaşık 12 yıl öncesine ait olduğu belirtilen görüntülerde ABD'li eski asker John Turner, 2003 yılında başlayan ABD-Irak Savaşı'nın ardından yaşadıklarını anlatırken aldığı tüm madalya ve rütbelerini yere fırlattı.

İLK ÖLDÜRDÜĞÜM KİŞİ MASUMDU

Winter Soldier etkinliğinde konuşan Turner, ''İlk cinayetimi 16 Nisan 2006'da işledim. Öldürdüğüm kişi masumdu. İsmini bilmiyorum. Ona şişko diyordum. Evine doğru yürüyordu. Onu arkadaşlarının ve babasının önünde vurdum. Ona attığım ilk kurşun boynuna isabet etti ama ölmedi. Daha sonra çığlık atarken gözlerime baktı. Ben de arkadaşıma baktım. Dedim ki: Bu böyle olmaz. Bir kez daha kurşun sıktım öldürdüm. Ailesi cesedini 7 kişi kaldırdı. İlk cinayetlerimizden sonra bizi tebrik ettiler. Bölük komutanım bizzat tebrik etti. Aynı bölük komutanı şunu derdi: ''Eğer onlardan birini bıçaklarsanız, döndüğünüzde 4 gün izniniz olacak. 3. cinayetim de masum bir bisikletliydi.'' ifadelerini kullandı.

CAMİLERE BİLEREK ATEŞ EDİYORDUK

Camilere de saldırdıklarını belirten Turner, ''Eğer camiden ateş gelmiyorsa, ateş açmamız yasaktı. Ama biz yine de ateş ettik. Benim adım Jon Michael Turner, şu an Burlington Vermont'ta yaşıyorum. Kilo Company'in 3. taburunun 8. piyadesinde otomatik makine nişancısı olarak çalıştım. Bir söz var 'bir kez piyadeysen hep piyadesindir'.. Ama şöyle de bir söz var: Elmayı ye birliği s... et...'' ifadelerini kullanarak madalyalarını izleyicilerin önüne fırlattı.

HaberVakti