Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ethem Sancak, CHP Milletvekili Engin Özkoç'un Tank Palet Fabrikası ile ilgili iddialarına yanıt verdi. TV100'de Pınar Işık Ardor'un sorularını yanıtlayan Ethem Sancak Türkiye'nin milli tankını 18 ayda yapacaklarını, motoru için Almanlarla anlaştıklarını ancak Özkoç'un arkasındaki güçlerin Almanlara baskı uyguladığını ve Türkiye'ye gayrı resmi bir ambargo koydurttuğunu söyledi.

"ABD DEVREYE GİRDİ TÜRKİYE'YE AMBARGO UYGULANDI"

Ethem Sancak Altay Tankı'nın üretim sürecinde yaşadıklarını şu şekilde anlattı:

"Özkoç ve Özkoç'u güdenlerin tezgahıyla motorlar verilmedi. Ana sözleşmede Alman motoru kullanacaktık. Almanlarla anlaştık ortak şirket kurduk. ABD devreye girdi. Almanya görünmeyen bir ambargoyla bu motorları vermedi. Hala da vermiyor. Korelilerle yapmak istedik, ABD müdahale etti sonra Kore de vermedi. Milli motorumuzu yapıncaya kadar İngilizlerden alalım dedik onlarla konuştuk İngilizleri de engellediler."

"NATO TÜRKİYE’YE DÜŞMAN"

Ethem Sancak, NATO'nun Türkiye düşmanı faaliyetlerine de değindi. Sancak NATO ile ilgili şunları söyledi:

"Türkiye'yi kuşatan ve ayağa kalkmamızı engellemeye çalışan; savunma sanayimizi inşa etmemizi engelleyen; ambargolar koyan; Suriye'de yanı başımızda ülkemizi bölmek için bir terör devleti inşa etmeye çalışan NATO değil mi? NATO, ABD'nin silahlı gücüdür."

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk zamanında dolardan daha kıymetli bir paramız vardı. Sonradan çeşitli komplolarla bizi yutmak isteyen sistemin parçası haline geldik. O sistem bizim kalkınıp onlara baş belası olmamamız için her türlü politikayı içeride uyguladı. NATO’YA girdik, NATO’nun güdümüne alındık. Onlar ortak oldu biz pazar. Bizi özellikle 80’den sonra bir sürece soktular; ‘Borç alın ve tüketin’, giderek bağımlı hale geldik."

"MİLLET İTTİFAKI VE CUMHUR İTTİFAKI DIŞINDA BİR SEÇENEĞİZ"

"Biz Vatan Partisi olarak toplumun Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı dışında da bir seçeneği olduğunu gösterme iddiasındayız. Bu iki blok farklı derecelerde de olsa son 70 yıldır uygulanan sistemin bir parçası. Bu sistem Türkiye'nin son 100 yıllık tarihini iki parçaya bölebiliriz. Kurtuluş Savaşından çıkan Türkiye kendi kendine yeten, üreten bir Türkiye inşa etmeye çalıştı. Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyeti ilan etmeden 5-6 ay önce İzmir İktisat Kongresi'ni yaptı. Ekonomik Bağımsızlık inşa etmek için. Gazi'nin yaşamı boyunca Türkiye dünyanın en hızlı gelişen 2 ülkesinden biriydi. Sovyetler Birliği ve Türkiye. Gazi'nin vefatından sonra Türkiye batı sisteminin bir parçası haline geldi. Son 70 yıldır bize dayattıkları bir sistemle yönetiliyor Türkiye."