AHBAP Derneği kurucusu Haluk Levent, yurt içinden ve yurt dışından kripto para ile deprem bağışı yapmak isteyenler için kripto cüzdan adresleri paylaşmıştı. Blockchain teknolojisinin açık yapısı sayesinde bu hesaplara hangi cüzdan sahibinin ne kadar bağış yaptığı görülebiliyor.

5 gün önce eklendi

Hacim bakımından Bitcoin’den sonraki en büyük kripto para birimi olan Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, AHBAP’ın paylaştığı kripto cüzdana yalnızca 1 ETH bağış yaptı. Yaklaşık 1.500 dolar değerindeki bu bağış, kripto para camiası tarafından gülünç bulundu. Türk yatırımcılar Vitalik Buterin’e Twitter’da tepki gösteriyor. Dijital sanatçı Murat Pak, oluşturduğu NFT’ler ile depremzedelere yardım topluyor. Vitalik Buterin’in AHBAP’a yaptığı 1 ETH’lik bağışı düşük bulan Murat Pak, Buterin’in kripto para cüzdanına 1 ETH’i geri gönderdi. Transfer işleminin linkini de paylaştı ve “İade Edildi” notunu düştü.

TOPLAMDA 150 ETH'YE ÇIKARDI

Gelen tepkiler üzerine Ahbap Derneği'ne 99 ETH bağış gönderen Vitalik Buterin şimdi ise yeni bir yardımda daha bulundu. Buterin, yaklaşık 1,4 milyon TL değerinde olan 50 ETH daha bağışta bulundu. Toplamda 150 ETH gönderen Buterin’in yaptığı yardımlar böylece yaklaşık 4,2 milyon TL’yi buldu.