Seçmenlerinin yaklaşık üçte birini oluşturan Evangelistlerden ABD Başkanı Donald Trump'a veto geldi. Evangelistlerin etkili dergilerinden 'Christianity Today', ABD Başkanının Beyaz Saray'dan azledilmesi gerektiğini yazdı.

Derginin baş editörü Mark Galli, Donald Trump'ın Twitter adresinden yaptığı paylaşımları da eleştirerek, "Ahlaki açıdan kaybolmuş ve kafası tamamen karışmış bir insan görüyoruz." dedi.

2020 yılı Kasım ayında yapılacak seçimlerde seçmenlerinin yaklaşık üçte birini oluşturan evangelistlere ilişkin çalışmalar yürüten Trump, ülke çapında evangelistleri bir araya getirmek amacıyla 'Trump için Evangelistler' adlı bir komisyon kuracağını duyurmuştu.

ŞEYTANİ DÜŞÜNCE EVANGELİZMİN ÖZETİ

Evangelizm, Amerika’daki Hristiyan toplumunun en tutucu ve radikal dinci kanadıdır. Aslında kapitalizmin gizli dini Evangelizm'dir. Diğer ezoterik ve masonik yapılar bu şeytani dinin mezhepleri konumundadır.

Evangelist inanca göre; Tanrı'nın Evangelist Protestan Hıristiyanlar için olan uhrevi (cennetle ilgili) ve Yahudiler için de dünyevi (yeryüzüyle ilgili) olmak üzere iki planı vardır.

Öteki dinlere mensup insanlar ise Tanrı için önem taşımazlar. Tanrı'nın Yahudilerle ilgili planı gereği Yahudiler, vaat edilmiş topraklara dönüp Büyük İsrail'i kuracak ve dünyaya egemen olacaklar.