Dünya

F-35 meselesi Yunan yetkilileri ikiye böldü

Abone Ol

Yunanistan'da 2 farklı askeri yetkilinin F-35'ler hakkında birbirleriyle çelişen ifadeler kullanması kafa karışıklığına sebep oldu.

Yunanistan’ın Hava Kuvvetleri Harp Okulu’nda öğretim görevlisi olan Albay Konstantinos Zikidis, F-35 savaş uçaklarını eleştirdi ve “Yunanistan’ın ihtiyacı yok” dedi.

Zikidis, “Saatlik uçuş masrafı 25 bin dolar. Kayda geçmiş 750 hatası var ve azalacağı yerde artmaya devam ediyor. İlk F-35 savaş uçaklarını teslim almamız 10 yıl sürebilir. Radarlarda gözükmüyor ama onu görebilen radarlara Türkler hem sahip, hem daha fazlasını üretecek. Türkler yerli savaş uçağı da üretecek. F-35’in toplam maliyeti devasa boyutlarda. Bu yüzden ABD, 608 adet F-16 savaş uçağını modernize etmeye karar verdi. Biz de öyle yapmalıyız.” ifadlerini kullandı

Ancak Yunanistan’ın eski Genelkurmay Başkanı ve şimdiki Savunma Bakanı Yardımcısı Alkiviadis Stefanis, F-35 savaş uçaklarını şu sözlerle övdü: “Bizim F-35’lere ihtiyacımız var. Kapasitesi çok yüksek ve radarda görülmesi çok zor. F-35’leri aldığımız zaman Ege Denizi’ndeki hava üstünlüğü bize geçecek.”

{ "vars": { "account": "PASTE_ANALYTICS_ACCOUNT_ID" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }