HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, Din İşleri Yüksek Kurulu'nun depremzede çocuklara ilişkin fetvasına çirkin bir üslupla tepki göstermişti. Bu açıklamanın ardından Diyanet İşleri Başkanlığı suç duyurusunda bulunmuştu.

ÇİRKİN ÜSLUBUNU DEVAM ETTİRDİ

Altaylı, paylaştığı tweette Din İşleri Yüksek Kurulu'na yönelik "Yahu siz gerçekten sapıksınız anladık da diyanet gibi bir kurumda ne işiniz var. Sapıklar. Gidin porno sektörüne girin. Atatürk'ün millete doğru düzgün din bilgisi verilsin diye kurduğu kurumu sapık muhayyileniz ile kirletmeyin.” sözlerini kullanmıştı. Çirkin üslubuna devam eden Altaylı, "Atatürk yadigarı bir kurumu kirletenler beni mahkemeye vermiş. Kendilerine yanıtımdır.” ifadesiyle Kasımpaşaspor'un logosunu paylaşarak imada bulundu.

fatih altaylı kasaımpaşa diyanet

DİYANET: HAKARET EDEREK KIŞKIRTMIŞTIR

Diyanet suç duyurusunda “Şüphelinin Twitter sayfası üzerinden aşağılayıcı ifadelerle başkanlığımız ve çalışanlarına karşı hakaret ederek vatandaşlarımızı ve depremzedelerimizi başkanlığımıza karşı kışkırtmaya çalışması üzerine Başkanlığımızca suç duyurusunda bulunmak zorunluluğu hasıl olmuştur” ifadelerini kullanmıştı.