Bu yıl aracını tanıtan yedinci takım olan italyan ekip, uzun bir süredir takıma sponsor olan Philip Morris'le yollarının ayrılmasından radikal bir değişikliğe gitti ve en son 1990'ların başlarında kullanmış oldukları kırmızı-siyah bir renk düzenine geçti.

2022 Formula 1 Sezonunda yarışacağı aracı tanıtan Ferrari, geçmişte de benzer renkleri kullanmıştı. T-Shirt tasarımında da bu renkleri kullanmasından sızdırılan görüntülerdeki aracın gerçek olabileceği söyleniyordu.

Yeni tasarımında aracın ön ve arka kanadında beraberinde de burun ve motor kapağında siyah renge yer verildi. Halo ve sürücü numaralarını da es geçmeyen Ferrari, 90'lardaki gibi harika görünüyor.

FERRARİ F1 2

Öte yandan, diğer takımların aksine Ferrari, diğer takımların aksine bir demo aracını tanıtmak yerine gerçek aracını tanıtmayı seçti. Özellikle de ön kısımda agresif değişikliklere yer veren Ferrari, F1-75 aracında şuana kadar görülmemiş bir 'burun' çözümüyle çıkageldi.

2020 Formula 1 sezonunda Ferrari, tarihinin son 40 yılındaki en kötü sezonunu geçirmişti. 2020 yılını orta grupla savaşmakla geçiren Ferrari, takımlar şampiyonasında ancak altıncı olabilmişti ve bu tisofi için çok büyük bir hayal kırıklığıydı. 2019 yılındaki 'hileli motor' tartışmalarından ve FIA ile yapılan gizli anlaşmadan ötürü geri gittiği düşünülen Ferrari 2020 yılında adeta yere çakılmıştı. 2021 yılında durumu bir nebze olsun toparlayan Ferrari Takımlar Şampiyonasında Red Bull ve Mercedes'in kıyasıya mücadelesi nedeniyle ise ancak üçüncü olarak bitirebilmişti.

2022 Formula 1 Sezonunda, 2021 yılındaki Charles Leclerc ve Carlos Sainz kadrosuyla devam edecek. İtalyan ekip, 2021 de işleri toparlamış olsa da kaynaklarının büyük bir kısmını 2022 için harcayacaklarını ve 2021 yılını en az hasarla kapatmaya çalışacaklarını söylemişti.

25 Şubat'ta başlayacak olan sezon testlerinde ne yazık ki sosyal medya yasağı nedeniyle araçları pist üstünde görmek mümkün olmayacak.

Bahrain GP'nin Liberty Media'ya ödediği rakam nedeniyle izleyiciler yeni araçları ancak Bahrain GP'de izleyebilecek.