5 Ocak 2017'de İzmir Adalet Sarayı'nın C Blok girişinde polis memuru Fethi Sekin, aracından inen bir şahıstan şüphelendi.

Otomobildeki silahlı teröristleri fark eden Fethi Sekin, tabancasını çekerek teröristlere korkusuzca müdahale etti. Tam bu esnada araçta inen teröristler yanlarındaki bombayı patlattı.

Sekin'in kovaladığı iki teröristten biri etkisiz hale gelirken, diğer teröristin yakalanabilmesi için son mermisine kadar çatıştı.

KORKUSUZCA ŞEHADETE YÜRÜDÜ

Ancak kahraman polis Fethi Sekin, bir aracın arkasına saklanan teröristin açtığı ateşle görevli olduğu adliyenin önünde şehit düştü.

Evli ve 3 çocuk babası Fethi Sekin, tüm Türkiye'nin yüreğini burkan kahramanlığıyla çok sayıda insanın hayatını kurtararak şehadete yürüdü.

5'İNCİ YILINDA DA UNUTULMADI

Üzerinden geçen 5 yılda, şehit Fethi Sekin unutulmadı. Her yıl kahramanlığıyla anılan şehit Fethi Sekin, gönüllere taht kurdu.

FETHİ SEKİN KİMDİR?

Cesaretiyle teröristlerin hain planını gerçekleştirmesini engelleyen Fethi Sekin, 1973'te Elazığ'ın Baskil ilçesine bağlı Doğancık köyünde doğdu.

Lise eğitimi sonrası girdiği Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu'ndan 1995 yılında mezun olan Sekin'in, ilk görev yeri Kilis oldu.

Sekin, 1999'da Bingöl'e tayin oldu. Bingöl'de üç yıl görev yapan Sekin, 2002 yılında İzmir'de görevlendirildi. Fethi Sekin, büyük bir kahramanlık gösterdiği İzmir'de, yaklaşık 9 yıl Motosikletli Şahinler Timi'nde çalıştı.

TABANCASIYLA UZUN NAMLULU SİLAHLARA KARŞI  DİK DURDU

Sekin, 5 Ocak 2017'de mesleğindeki tecrübesi ve görevi sırasındaki dikkati sayesinde olası bir faciayı engelledi.