2019'dan beri Finlandiya başbakanı olarak görev yapan Finlandiya Sosyal Demokrat Partili 36 yaşındaki Sanna Marin, sosyal medyada içki içip parti yaptığına dair bir video dolaşmaya başladıktan eleştiri yağmuruna tutuldu.

Finlandiya Başbakanı'nın parti verdiği bir videonun yanı sıra, spor talk show sunucusu Aleksi Valavuori şunları yazdı: “Bu, Finlandiya Başbakanı Sanna Marin. Bazıları onun havalı olduğunu söylüyor… belki diğer gençler arasında. Ama krizdeki bir ülke için sorumlu bir lider mi?

“Şimdiye kadar sahip olduğumuz en beceriksiz Başbakan. Hiçbir şey bilmiyor. Lütfen deri ceketinizi alın ve istifa edin. Teşekkürler.",

Bir Twitter kullanıcısı şöyle yazdı: “Bu videoda #Finlandiya başbakanı @MarinSanna (beyaz pantolon ve siyah üst giyen esmer) özel bir partide yer alıyor. Finlandiya rekor düzeyde yüksek elektrik fiyatlarından, sağlık ve yaşlı bakımı uzmanlarının eksikliğinden muzdarip ve liderimiz zamanını bu şekilde geçiriyor!”

KOKAİN İDDİASI!

Başka bir Twitter hesabı şunları yazdı: “Finlandiya'nın 36 yaşındaki Başbakanı Sanna Marin parti yapmayı çok seviyor. Çarşamba günü yayınlanan yeni bir videoda, Başbakan dans edip şarkı söylerken görülüyor. Arkadaki arkadaşların kokain hakkında bağırdıkları duyuluyor.”

İLK VUKUATI DEĞİL

Marin'in gece kulübünde dans edip eğlendiği videolarının yayıldığı Pandemi günlerinde de halk tarafından tepkiyle karşılanmış ve “O gece daha iyi karar vermeliydim, bunu nasıl yapacağımı anlayamadığım için gerçekten üzgünüm.” diyerek özür dilemişti. Ayrıca aynı gün Marin'in Dışişleri Bakanı'nın kovid-19 testinin pozitif olduğu ve başbakanın tecritte olması gerektiği de yazılmıştı.