İsveç'te eli kanlı terör örgütü PKK sempatizanlarının Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan eylemlerinin ardından İslam düşmanı ve Danimarkalı ırkçı parti lideri Rasmus Paludan, Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakması bardağı taşıran son damla olmuştu. Üçlü mekanizma toplantılarının iptal edilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç'e NATO kapılarını kapatmıştı. Alçak eylemlere ve bunlara göz yuman İsveç'e halen tepkiler gelmeye devam ederken dün Cumhurbaşkanı Erdoğan çok önemli açıklamalarda bulundu. NATO üyeliği için Finlandiya'ya 'evet' sinyali veren Erdoğan, 'İsveç şok olacak' ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Finlandiya'ya NATO üyeliği için 'evet' sinyali sonrası ilk açıklama geldi. Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, Türkiye ile temasa geçildiğini söyledi.

ÖN GÖRÜŞMELER GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Sauli Niinistö, Finlandiya'nın hem Cumhurbaşkanlığı hem de Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto aracılığıyla Türkiye ile temasa geçtiğini bildirdi. Niinistö, "Dışişleri Bakanı Haavisto ile bu konuda mutabık kaldık. Kabinem Erdoğan'ın danışmanıyla, Haavisto da Türk Dışişleri Bakanı ile ön görüşmelerde bulundu" ifadelerini kullandı.