İstanbul dahil birçok kentte şiddetli fırtına etkisini devam ettiriyor. Prof. Dr. Orhan Şen, fırtınanın İstanbul'da öğleden sonra etkisini yitireceğini söyledi. Yağışın ise çarşamba günü sona ereceğini ifade etti.

Bölgelere göre hava durumu ise şöyle:

Denizlerde rüzgar çoğunlukla kuvvetli esiyor. Karadeniz, Marmara ve Kuzey Ege’de fırtına şeklinde esecek. Deniz ulaşımında aksamalar yaşanabilir.

Marmara Bölgesi sağanak yağışlı. Yer yer bu yağışlara gök gürültüleri de eşlik edecek. Çarşamba günü yağış etki alanını daraltacak Perşembe günü ise yerini parçalı bulutlara bırakacak.

Ege Bölgesi de sağanak yağışlı. Sıcaklık İzmir’de 19, Muğla ve Afyon’da ise 13 derece ölçülüyor. Çarşamba günü sıcaklıklar birkaç derece düşüyor.

Akdeniz Bölgesi'nin de batı ve doğu kesimleri sağanak yağışlı. Çarşamba günü yağış doğu kesimlerde devam edecek. Perşembe günü bölge genelinde parçalı bulutlu bir hava bekleniyor.

İç Anadolu Bölgesi sağanak yağışlı. Sıcaklık bölgede en yüksek 16-17 derecelerde ölçülüyor. Çarşamba günü sıcaklığın yaklaşık 10-11 derece düşmesiyle zaman zaman kar yağışı görülebilir.

Karadeniz Bölgesi de yağışlı. Batı kesimlerde bu yağış karla karışık yağmura dönebilir. Sıcaklık Bolu’da 12, Samsun’da 17 derece.

Doğu Anadolu'da hava parçalı bulutlu. Sıcaklık Kars’ta 12, Erzurum’da 14 derece. Çarşamba günü sıcaklık bölge genelinde 10 derecenin altına düşüyor, yağış geliyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde de gökyüzü parçalı bulutlu. Sıcaklık Gaziantep ve Mardin’de 16, Şanlıurfa’da 19 derece.