Yaratıcımız, yaşatıcımız ve yöneticimiz Allah’ımıza (c.c) hamd, Başöğretmenimiz, Önderimiz, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a) Efendimize, tüm Peygamberlerimize, izinden gidenlere, Ehl-i Beyti’ne, Ashabına, canımız Ana ve Babamıza,  Din ve Vatan Muhafızı Gazi ve Şehidlerimize, Allah’ın ilke ve inkılabı İslam’a tabi olan Mümin kardeşlerimize salat ve selam olsun!

“Yaratılış, fıtrat, içgüdü, istidat, tıynet, hilkat, huy ve karakter” manalarına gelen Fıtır Bayramımızı yine terör, işgal ve son aylarda artarak devam eden sel gibi afetler içinde neşesiz idrak ediyoruz!

Hepimiz, Sevgili Peygamber Efendimiz’in “Her doğan kişi, İslam fıtratı üzere doğar” mesajındaki hakikatin muhatabıyız!

Fıtratımızın gereği doğuştan yanlış, kötü suçlu, günahkâr, hain, zalim ve kâfir hiçbir insan yoktur!

Allah’ın insanlığa sunduğu, iman, sevgi, saygı, merhamet, kardeşlik, yardımlaşma gibi İslam’ın evrensel mesajını algılamaya ve yaşamaya uygun karakter ve fıtratta yaratılmışız!

Huzur ve mutluluğun kaynağı hak, adalet, ehliyet, emanet ve sadakat gibi ilkelere uygun bir fıtrat ile donatılmışız!

Böyle en güzel fıtrat, yani karakterleri belleğinde ve DNA’sında taşıyan bebek olarak dünyaya teşrif eden insan, önce ana babasına, sonra çevresine ve sonra da devletine emanettir!

Dünya okuluna günahsız ve masum gelen yavrunun midesini helal veya haramla doldurmak ve akıl dağarcığını İslam veya İslam dışı din, düzen ve ideolojilerle doldurmak ile ilgi sorumlu aile, çevre ve devlettir! Günümüzde nefislerimizin ve nesillerimizin fıtratını yani karakterlerini şekillendirmede en etkili güç de medya çevresidir!

Şayet Ramazan-ı Şerife veda ederken namaz, infak ve oruçlarımızla yeniden kazandığımız güzel ahlak, kardeşlik ve yardımlaşma erdemlerine elveda etmezsek; iş ve aş telaşıyla bu sorumluluklarını unutan bizlere Allah’ın rahmet hediyesi olan Ramazan-ı Şerifin bir aylık manevi ikliminde Kur’an-ı Kerim’in ışığında okuduklarımız, oruçlarımız, namazlarımız, sadakalarımız, zekâtlarımız ve dualarımızla yeniden yaratılışımızdaki huy ve güzel ahlak karakterimize dönmemin fırsatıdır Fıtır Bayramı!

Yaratılış fıtratına aykırı sigara, alkol, eroin esrar, kumar, fuhuş ve faiz gibi sonradan musallat olmuş kötü ve zararlı mikropların bağımlılığından kurtulmanın fırsatıdır Fıtır Bayramı!

Birbirleriyle uğraşmada, birbirleriyle boğuşmada, birbirleriyle savaşmada aslan kesilen ama dış ve iç düşmanlar karşısında süt dökmüş kediye dönen fıtratından uzaklaşmış asrın Müslümanlarını aslına döndürmenin fırsatıdır Fıtır Bayramı!

Birbirine selamı, birbirinle kucaklaşmayı, birbirine ziyareti unutan ve ana, baba, eş, aile, diğer akraba, komşu ve dostlar arası kopan ve koparılmak istenen sevgi, saygı ve merhamet, kardeşlik ve yardımlaşma bağlarını fıtrata uygun yeniden kurmanın fırsatıdır Fıtır Bayramı!

Zelzele ve sel afatlarında mağdur olan kardeşlerimize Devlet ve Millet olarak acele sahip çıkmanın fırsatıdır Fıtır Bayramı

Doğu Türkistan, Afganistan, Arakan, Keşmir, Ahıska, Irak, Suriye vs. Asya’sından Afrika’sına ve Balkanlarına kadar tüm mazlum coğrafyada ezilen, namusları çiğnen, cehalet açlık ve sefaletle boğuşan tüm mazlum kardeşlerimizi ancak Süper Güç bir Türkiye ile hak ve özgürlüklerine kavuşacaklarını anlamanın fırsatıdır Fıtır Bayramı!

Alevi-Sünni, Türk-Kürt ayırmadan yaratılışta aynı toprağın hamuru, aynı Hz. Âdem ile Havva’nın torunları, aynı vatanın vatandaşları ve aynı devlet gemisinin yolcuları olduğumuzun bilinciyle el ele vermenin, birlik olmanın fırsatıdır Fıtır Bayramı!

Ümmet Ruhuyla “Dünya İslam Medeniyeti Barış Köprüsü”nü Anadolu’da yeniden kurmak ve günümüz Ebrehe güçleri siyonist İsrail ve beşli çeteye karşı Türkiye’mizi Ebabil Kuşu yapmak için 24 Haziran’da siccil taşı oylarımızla Tayyib Kaptan ve AK ekibini desteklemeyi düşünmenin fırsatıdır Fıtır Bayramı!

Çünkü oylarımız din, vatan ve aile gibi namustur! Ve oy, seçtiğimizle aramızdaki bir biat antlaşmasıdır!

Nasıl mı? İnşallah Salı akşamı saat 20.45’te Akit TV Canlı yayını “MİLLİ DİRİLİŞ” Programında!

Allahım!

Allah’a emanet olunuz.
Bu dilek ve temennilerle Ramazan Fıtır ve tatil olması dileğiyle Cuma bayramlarımız mübarek olsun.

Selam, sevgi ve duâ ile..

www.sevkiyilmaz.net

Facebook: @sevkiyilmaztr  /  

@sevkiyilmaz1955  / Twitter: @sevkiyilma