Yaşam

"4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü"

Tüm dünyadaki sokak hayvanlarının zor yaşam koşullarını iyileştirmek ve içinde bulundukları duruma ilişkin farkındalık oluşturmak amacıyla 2010'dan bu yana her yıl 4 Nisan “Dünya Sokak Hayvanları Günü” olarak kutlanıyor. Şehirlerde ve yerleşim yerlerinde hayatlarını sürdürmeye çalışan sahipsiz sokak hayvanları, Türkiye'de 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında kontrolsüz nüfus artışını önlemek için belediyeler tarafından kısırlaştırılıyor.

Abone Ol

Bilecik'te 5 Eylül 2007'de bölge esnafının beslediği kedi, susuzluğunu şadırvan musluklarından damlayan sularla gideriyor. (Arşiv)

Antalya'nın Finike ilçesinde 20 Haziran 2008'de bir sokak köpeği, anneleri ölen 2 yavru kediyi, kendi yavrularıyla birlikte emziriyor. (Arşiv)

Tekirdağ Limanı'nda, 1 Haziran 2012'de kedi yavruları birbirine sarılarak uyuyordu. (Arşiv)

İstanbul Bakırköy'de bir alışveriş merkezinin girişi kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle üşüyen hayvanlar için sıcak bir yuva haline geldi. Vatandaşlar 8 Ocak 2017'de sokak köpeklerinin üzerine battaniye örterken yanlarına da mama koydu. (Arşiv)

Sahilde, avlanan amatör balıkçılara 3 Nisan 2018'de karınlarını doyurabilmek için kediler de eşlik ediyor. Kimi zaman banklara uzanarak, kimi zaman sahilde dolaşarak rızklarını bekleyen kediler vatandaşların da sevgisiyle karşılaşıyor. (Arşiv)

İstanbul'un Silivri ilçesinde 2 Aralık 2019'da gün batımını ilgi ile izleyen kedi, güzel görüntüler oluşturdu. (Arşiv)

Başkentte, 6 Ocak 2020'de sabah saatlerinde etkili olmaya başlayan kar yağışı kenti beyaza bürüdü. Yağan kar kimilerine göre eğlence anlamını taşırken, sokak hayvanlarına su ve yiyecek bulmada sıkıntı yaşattı. (Arşiv)

{ "vars": { "account": "PASTE_ANALYTICS_ACCOUNT_ID" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }