Ramazan 2021

ABD'de AVM'de katliam: En az 20 kişi öldü

Abone Ol

ABD'nin Teksas eyaleti El Paso kentinde bir alışveriş merkezine düzenlenen silahlı saldırıda en az 20 kişinin hayatını kaybettiği, 26 kişinin de yaralandığı bildirildi.

ABD'nin Teksas eyaletinde Cielo Vista Alışveriş Merkezi içindeki Walmart mağazasında silahlı bir saldırı düzenlendi.

Reuters'a göre saldırıda en az 20 kişi öldü, 26 kişi de yaralandı.

El Paso polis merkezi yetkilileri, şüphelinin 21 yaşındaki Patrick Crusius adlı beyaz bir ABD'li olduğunu ve gözaltına alındığını duyurdu.

Yaralıların çevre hastanelere nakledildiği ancak içlerinde hala hayati tehlike taşıdığı, ölen ve yaralananların arasında çocukların da olduğu belirtildi.

Hayati tehlikedekiler için de bölgede kan ihtiyacı çağrısında bulunuldu.

ABD Başkanı Trump'tan açıklama Beyaz Saray'dan da konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapılarak, Başkan Donald Trump'ın saldırıya dair bilgilendirildiği ve konuyu yakından takip ettiği belirtildi.

Trump ise, kısa bir süre sonra Twitter'dan, "Teksas, El Paso'da korkunç saldırı. Raporlar çok kötü. Çok kişi öldü." değerlendirmesinde bulundu.

Ancak Trump'ın Twitter'daki açıklamasından yalnızca 15 dakika sonra seçim kampanyasında kendisine destek veren bir sporcu hakkında paylaşımda bulunması büyük tepkiyle karşılandı.

{ "vars": { "account": "PASTE_ANALYTICS_ACCOUNT_ID" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }