Aktüel

AFAD'dan deprem bölgesi için 'Sıkça sorulan sorular' başlıklı paylaşım

7.7 ve 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki depremin ardından bölgelerde arama-kurtarma çalışmaları devam ederken AFAD'dan yeni bir açıklama geldi.

Abone Ol

Deprem bölgelerinden kendi imkanlarıyla veya AFAD koordinasyonunda tahliye olan vatandaşlarımız için herhangi bir hak kaybı söz konusu değildir.

Deprem bölgesindeki tahliye işlemleri #AFAD koordinasyonunda @jandarma iş birliği ile yürütülmektedir. Tahliye Toplanma Alanlarına giden vatandaşlarımız karayolu, demiryolu, denizyolu veya havayolu ile tahliye edilmektedir.

Deprem yaşanan illerden kendi imkânlarıyla veya AFAD aracılığıyla ayrılmak isteyen vatandaşlarımıza, Tahliye Toplanma Alanlarına bildirim yapmaları halinde, yönlendirildikleri ilde barınma imkanı sağlanmaktadır.

AFAD Tahliye Toplanma Alanlarına; ▪️ Başvuru esnasında afetzedelerin durumunu gösterir bir belge talep edilmemektedir. ▪️ Başvuru sonrasında AFAD tarafından herhangi bir belge veya kart düzenlenmemektedir.

AFAD Tahliye Toplanma Alanlarına başvuru yapmadan kendi imkanlarıyla ayrılmış olan vatandaşlarımız, gittikleri ilde barınma talep etmeleri durumunda Valiliklere veya Kaymakamlıklara başvurarak konaklama imkanından yararlanabilecektir. ⬇️

Binanızın hasar durumuna ilişkin bilgileri; http://hasartespit.csb.gov.tr adresinden öğrenebilirsiniz. ▪️ Hasar tespit çalışmalarından sonra başlayacak olan hak sahipliği işlemleri; e-Devlet üzerinden yapılacaktır.

{ "vars": { "account": "PASTE_ANALYTICS_ACCOUNT_ID" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }