Ramazan 2021

Dünyadan Kanlı Ay Tutulması manzaraları

Abone Ol

Kanlı Ay tutulması, başladı. Tutulma Avrupa, Afrika ve Amerika kıtalarından izlenebilirken, Türkiye’nin ancak batısında ve sadece ilk yarısının izleniyor.

Tam tutulma anının 1 saat 2 dakika sürecek, tutulmanın tamamının da 5 saat 12 dakika sürecek. Ay, tutulma anında dünyaya yakın konumda olduğu için daha büyük gözükecek.

KANLI AY TUTULMASI NEDİR? Ay, Dünya etrafındaki bir tam turunu yaklaşık 27 günde tamamlar ve 29.5 günde döngüsünü gerçekleştirir. Ay'ın iki döngüsü arasındaki farkları, Ay'ın, Dünya'nın ve Güneş'in Ay yörüngesi sırasında değişen göreli konumu sebebiyle ortaya çıkar. Kanlı Ay Tutulması yalnızca Ay'ın Dolunay evresinde ve Ay Tutulması sırasında yaşanır. Bu esnada Dünya'da Güneş'in yeni doğduğu ve battığı yerlerdeki Güneş ışıkları Ay'ın yüzeyine ulaşır.

SONRAKİ TUTULMALAR Bir sonraki tutulma 02 Temmuz 2019 tarihinde Tam Güneş Tutulması olacak ancak bu tutulma Türkiye'den izlenemeyecek. Gerçekleşecek bir sonraki Ay Tutulması 16 Temmuz 2019 tarihinde olacak, tutulma Parçalı Ay Tutulması olarak gerçekleşecek ve Türkiye’den izlenebilecek.

Tutulma saatleri: Ay, İstanbul’da saat: 08.28’de batacak Güneş, İstanbul’da saat: 08.24’de doğacak 05.36 Kısmi Tutulma başlangıcı 06.34 Parçalı Tutulma başlangıcı 07.41 Tam Tutulma başlangıcı 08.12 Azami Tutulma 08.43 Tam Tutulma sonu 09.51 Parçalı Tutulma sonu 10.48 Kısmi Tutulma sonu

Dünyanın dört bir yanından Kanlı Ay Tutulması manzaraları Miami, Florida, ABD

Miami, Florida, ABD

Guatemala

Kaliforniya, ABD

Miami, Florida, ABD

Tijuana, Meksika

Tijuana, Meksika

Kaliforniya, ABD

Los Angeles, ABD

New Jersey, ABD

Toronto, Kanada

Miami, Florida

Uruguay

Toronto, Kanada

Los Angeles, ABD

{ "vars": { "account": "PASTE_ANALYTICS_ACCOUNT_ID" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }