Ramazan 2021

Hindistan'ın bilinmeyen yönleri

Abone Ol

Üçüncü Cinsiyet: Hicralar Hindistan' da "Hicra" terimi kendini transseksüel olarak tanımlayan veya cinsiyet değiştiren bireyler için kullanılıyor. Tarihleri antik zamanlardan itibaren oluşmaya başlayan Hicralardan aynı zamanda Kāma Sūtra'da da bahsediliyor. Nisan 2014’te, Hindistan Yüksek Mahkemesi, transseksüel kişileri özel bir yasada, pasaportlar ve diğer resmi belgelerle, “üçüncü cinsiyet” olarak onayladı.

130 milyon insanın hac yolculuğu: Kumb Mela 12 yılda bir tekrar eden Kumb Mela Festivali'nde uzaydan bile görülebilen bir kalabalık oluşuyor. Festival bu yıl, 15 Ocak ve 4 Mart arasında Allahabad şehrinde gerçekleşti ve neredeyse 130 milyon insanın katılımıyla dünyanın en büyük dini organizasyonu olarak biliniyor.

İlk plastik cerrahi kitabı: Sushrita Samhita Sushrita Samhita, tıp ve carrahiyle ilgili detaylı çalışmalara ilişkin ilk ve en önde gelen en eski metinler arasında sayılan eski bir Sanskrit tıbbi metnidir. Sushruta tarafından yazılan metin, Milattan Önce 6. yüzyılda ortaya çıktı. Modern plastik cerrahi, bilgilerini buradan alıyor. Metinde, yanaklardaki derinin kullanılarak dudaklar ve burnun yeniden yapılmasıyla ilgili bilgiler mevcut.

Boğa sörfü Boğa sörfü, hasat sonrası mevsim boyunca Kerala'nın güneyindeki Anandapally köyünde gerçekleşen bir hasat yarışıdır. Bir çift boğa, futbol sahası büyüklüğündeki pirinç tarlasını sürmek için kullanılırken, terbiyecileri de bir tahta üzerinde bulunurken boğaların kuyruklarına veya koşumlarına sarılırlar.

Görülmemiş türde postaneleri bulunur. Hindistan'daki postaneler alışılmışın biraz dışında kalıyor. Yüzen postanelerden en yükseği Himaçal Pradeş'te deniz seviyesinden 15.500 ft yükseklikte bulunuyor. 1970'li yıllarda, Racastan'da seyyar deve postaneleri bulunurken, Bengal'in Darjeeling dağlık alanlarında da katırlar kullanılıyordu.

Düğün yüzüklerini ayaklarına takarlar. Tamil Nadu'da alyans, ayağın işaret parmağına takılır. Damadın sevdiği insanın ayağına yerleştirdiği 2 gümüş yüzük, geleneğe göre sağlıklı bir hamileliği teşvik eder. Hindular için altın, bereket tanrıçası Lakshmi'nin sembolü olduğu için altın yüzüklerden kaçınılır. Hindistan'da vücudun en mütevazi parçası olarak kabul edilen ayaklara yüzük takmak, diğer kültürlere farklı gelebilir.

Yıllık en çok altın tüketimi Hindistan'da gerçekleşiyor. Hindistan en çok altın tüketen ülkeler arasında. Son 10 yıl boyunca bir yılda toplamda ortalama 838 ton altın tüketimi gerçekleşti. 2018 yılında, 760 ton altın kullanıldı. Bunlar genelde evlilikler ve festivaller için yapılan mücevherlerde kullanıldı.

Tamamı ağaç köklerinden oluşan köprüler bulunuyor. Megalaya eyaletinde bulunan dünyanın en ıslak köprüleri, nemden çürümemeleri için tamamen ağaç köklerinden oluşturuluyor. Köprüleri tamamlama süreci yıllar sürebiliyor, ama diğer köprülere göre daha dayanıklı oluyorlar.

Dünyanın en zengin Hindu tapınağı da Hindistan'da bulunuyor. Hindistan'ın Kerala eyaletinde bulunan Padmanabhaswamy Tapınağı sadece ülkedeki en zengin tapınak değil, aynı zamanda dünyadaki gelmiş geçmiş en zengin tapınak. 2011 yılında arkeoloji departmanı, tapınağı incelemek için gizli bölümlerini açtı ve yüz milyon dolardan fazla değeri bulunan altın, gümüş ve önemli taşlardan yapılmış nesneler bulundu.

Evli kadınlar 16 takı takıyor. Sola Shringar, evlenen bir kadının 16 takı takmasına deniyor. Bunlar arasında Bindi, alnın ortasında bulunan renkli nokta Nath ve burun takısı bulunuyor.

330 milyon tanrı. Hindistan'da popülasyonun %80'i Hinduizm dinine bağlı. Bazı insanları bu tanrıların isimlerini bilmese bile, 330 milyon tanrıya da saygı duyuluyor. En çok saygı duyulan tanrılar ise Hindu üçlemesi olarak bilinen Trimuritler. Bu tanrılar Vishnu, Shive ve Brahma'dan oluşuyor. Tanrıların üçü de aynı öneme sahip

80 yıl boyunca tutulan oruç tutuyor. Prahlad Jani, 1940'tan beri yiyeceksiz ve susuz yaşadığını iddia eden Hindistanlı bir keşiş. Dediğine göre, tanrıça Amba onu besliyor. 2003 ve 2010 yıllarında Jani üzerinde çalışmalar yapıldı. Çalışmaların hiçbiri bilimsel bir dergiye gönderilmemesine rağmen iki çalışmada da araştırmacılar, Jani'nin sağlıklı bir şekilde yiyeceksiz ve susuz yaşadığını doğruladı.

Dünyanın en uzun heykeli Hindistan'da yer alıyor. Birlik Heykeli olarak bilinen heykel, 182 metrelik uzunluğuyla dünyadaki en uzun heykel konumunda. Heykel, Sardar Patel olarak blinen, Hindistan'ın bağımsızlık hareketinin öncüsü Sardar Vallabhbhai Patel'i temsil ediyor.

Burada siyah renkle yas tutulmuyor. Dünyanın birçok yerinde yas tutarken siyah renkli kıyafetler kullanılıyor ama Hindistan'da durum böyle değil. Bir kadın eşini kaybettiğinde, üzerinden yıllar geçse bile beyaz bir sari giyiyor. Racastan'da ise dul bir erkek beyaz renkte bir sarık kullanıyor.

Manyetik Ladakh Tepesi Mıknatıs Tepesi, Hindistan'ın Ladakh kentinde Leh'in yakınında bulunan bir “Tepegöz Tepesi”dir. Hatta bu meşhur tepe, Hindistan Hava Kuvvetleri uçaklarının manyetik girişimden kaçınmak için geçmişte yönlerini değiştirmelerine sebep olmuştur. Aslında yokuş aşağı yuvarlanan bir yol olmasına rağmen, yer çekimine meydan okurken tepedeki nesneler ve araçlar yokuş yukarı ilerliyor gibi görünür.

9 Bilinmeyen Adam "9 Bilinmeyen Adam", yanlış ellere düşerse insanlık için tehlikeli olabilecek bilgileri korumak ve geliştirmek için M.Ö. 270 yıllarında Mauryan İmparatoru Ashoka tarafından kurulan gizli bir topluluktur. Bu adamlardan her biri belirli bir kitabı koruma ve geliştirme görevine sahiptirler. Her bir kitapta potansiyel olarak farklı ve tehlikeli bilgiler bulunmaktadır.

{ "vars": { "account": "PASTE_ANALYTICS_ACCOUNT_ID" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }