Ramazan 2021

İki haftalık süreç başladı! Burada kalacaklar

Abone Ol

Ankara’dan ‘Koca Yusuf’un havalanmasıyla tahliye operasyonu başlayan koronavirüsünün çıktığı Çin’in Vuhan kentindeki vatandaşlar problem yaşamadan yurda döndürüldü. 42 vatandaş 14 gün boyunca Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesi’nde kalacak.

Yeni tip koronavirüs salgınının yaşandığı Çin'in Vuhan kentindeki, 32'si Türk 42 kişiyi taşıyan uçak, Ankara'ya geldi.

Uçaktaki 32 Türk, 6 Azerbaycan, 3 Gürcistan ve bir Arnavutluk vatandaşı olmak üzere 42 yolcu ile mürettebat, teknik ekip ve sağlık personelinden oluşan toplam 62 kişi, 17 ambulans ile Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesi'ne Ambulanslar ile getirildi.

Bakan Koca Çin’den getirilen vatandaşlarla ilgili 42 kişinin hasta kabulü yapılmayan ve sadece bu yolcular için kullanılmak üzere hazırlanan Zekai Tahir Burak Hastanesi'ne nakledileceğini açıklamıştı.

Şimdiye kadar hiçbir ülkenin Çin'den getirdiği vatandaşlarını hastane ortamında takip etmediğini anlatan Sağlık Bakanı Koca, "Bu anlamda her hastanın ayrı bir odada 14 günlük zaman diliminde takiplerini yapmayı Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda planladık. İfadelerini kullandı.

{ "vars": { "account": "PASTE_ANALYTICS_ACCOUNT_ID" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }