Ramazan 2021

Karaya vurmuş cesedin yanında aldırmadan tatil yaptılar!

Abone Ol

Hayatını kaybetmiş bir göçmenin yanında, umursamaz bir şekilde tatiline devam eden çifti gösteren bu fotoğraf, Javier Bauluz'e Pulitzer ödülü kazandırdı.

1985 yılında Kolombiya'daki Navado del Ruiz yanardağının patlaması üzerine, Armero kenti yok oldu. Küçük Omayra Sanchez'in köyü de, patlamanın etkisiyle yerle bir olan köylerdendi. Talihsiz kız, 3 gün boyunca çamur içerisinde mahsur kaldı. Franck Fournier'in fotoğrafını çektiği küçük kız, ne yazık ki tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

1963 yılında fotoğrafçı Malcom Browne, tüyler ürperten bir kare yakaladı. Fotoğrafta, Vietnamlı keşiş Thich Quang Duc, Budist karşıtı eylemleri protesto etmek için Saygon sokaklarında bedenini ateşe veriyordu.

Kevin Carter isimli fotoğrafçının, Sudan'da çektiği bu fotoğraf, yıllarca konuşuldu. Açlıktan ölmek üzere olan Sudanlı çocuk ve başında bekleyen bir akbabanın yer aldığı fotoğraf, Carter'e Pulitzer ödülünü kazandırdı. Fotoğraftaki küçük çocuk hayatta kalmayı başarırken, fotoğrafçı Carter birkaç ay sonra intihar etti.

Komünist Halkın Devrimci Partisi'nin askeri kolu sayılan Viet Kong'un üyesi olan bir adamın, polis şefi tarafından sokak ortasında infaz edilişini anlatan bu kare, fotoğrafçı Eddie Adams'a Pulitzer'i getirdi. Korkunç kareyi fotoğraflayan Adams, gün geçtikçe ünlenen fotoğraf için, "Albay, tutsağı öldürdü, ben de fotoğraf makinemle albayı öldürdüm" ifadelerini kullandı.

Auschwitz toplama kamplarında çekilmiş bu fotoğrafta, Nazi doktoru Fritz Klein, cesetler arasında kaybolmuş durumda.

2009 yılında, Brezilya'da topraksız bırakılan köylüler, haklarını aramak için tüm dünyaya meydan okudular. Luiz Vasconcelos isimli fotoğrafçının yakaladığı bu karede, koca orduya tek başına kafa tutan bir annenin direnişini görüyoruz.

Haziran 1984'te çekilen bu fotoğraf, Steve McCurry'nin eseri... Karede yer alan Afgan kızı Sharbat Gula, o tarihte 12 yaşındaydı ve Pakistan'daki bir Afgan mülteci kampında kalıyordu. Fotoğrafın ön plana çıkmasında, National Geographic etkili oldu.

1989 yılında, Jeff Widener tarafından çekilen bu fotoğrafta, Tiananmen meydanındaki ayaklanma sırasında, tanklara karşı ayakta duran genç bir Çinli yer alıyor. Gelen talimata rağmen sürücü, gencin üzerine tank sürmeyi reddetmişti.

11 Eylül 2001 saldırıları sırasında çekilmiş bu karenin sahibi Richard Drew... Fotoğrafta, bir vatandaşın İkiz Kuleler'den düşerken çekilmiş anı yer alıyor.

İkinci Dünya Savaşı'nın ardından Times Square'da çekilen bu fotoğrafın sahibi Victor Jorgensen... Amerikalı askerin, bir hemşireyi öptüğü fotoğraf, bazı analistlere göre cinsel saldırı anı içeriyor.

{ "vars": { "account": "PASTE_ANALYTICS_ACCOUNT_ID" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }