Ramazan 2021

Terör temizliğinden son görüntüler...

Abone Ol

Barış Pınarı Harekatı hız kesmeden devam ediyor.

YPG/PKK'lı teröristlere karşı yürütülen operasyon başarılı bir şekilde devam ediyor.

Barış Pınarı Harekatı kapsamında, Suriye'nin kuzeyindeki Resulayn ilçesinde komando birlikleri patlayıcı temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

Komandolar, terör örgütü YPG/PKK'nın sığınak olarak kullandığı tünelleri tek tek tespit ediyor.

Bunun yanı sıra komandolar, çatışmaların yer yer sürdüğü ilçe merkezindeki arazi ve meskun mahalde arama yaparak terörü adım adım temizliyor.

Barış Pınarı Harekatı, Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin terörle mücadeleye yönelik kararları ile BM sözleşmesinin 51'inci maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde devam ediyor.

Başarıyla yürütülen harekat kapsamında Resulayn'da kontrolün sağlandığı alanlarda mağara ve sığınaklarda patlayıcı temizleme çalışması yapılıyor.

Komando birlikleri, örgütün kentteki çeşitli noktalara inşa ettiği ve bazı sokak araları ile evlerin bahçelerinden giriş çıkışları bulunan tüneller tespit etti.

Yüzeyin yaklaşık 4 metre derinliğinde yer yer 2 ila 3 metre genişliğindeki tünellerin, istinat duvarlarıyla çevrelenmiş uzun koridorlardan oluştuğu ve birbirine bağlı farklı geçişlerin olduğu saptandı.

Mayın ve el yapımı patlayıcı tespit imha timi (METİ) bölgede yerini aldı.

METİ ile bölgede çalışma yürüten komandolar, meskun mahal operasyonu ve arama tarama çalışmalarında başarıyla görev yapıyor.

Timler, mayın arama dedektörü ile yol ve kaldırımlarda tarama yaparken şüpheli görülen cisimler uzman ekiplerce etkisiz hale getiriliyor.

TSK'nın başarıyla sürdüğü operasyonun 9. gününde, 40'dan fazla terörist teslim oldu.

Fırat'ın doğusunda kuvvetli çatışmalar da devam ediyor.

Etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 673'ye ulaştı.

Operasyonlarda Suriye Milli Ordusu da TSK'ya destek veriyor.

Barış Pınarı Harekatı'nın ikinci gününde Suriye Milli Ordusu (SMO) Türk askerlerine katıldı.

Harekatın ikinci gününde 11 köy terör örgütünden kurtarıldı.

Tel Abyad'daki El Yabse, Tel Fander, Müşeyrfe, Dedat, Bir Aşık, Hamidiye, Berzan, Cüdeyde ve Gısas olarak belirtildi.

Bunun yanı sıra Resulayn'daki Kişto ve Aşağı Kişto köyü kurtarıldı.

SMO, Resulayn-Dırbasiye arasındaki örgüte ait ikmal yolunu da kesmeyi başardı.

Barış Pınarı Harekatı'nın ilk 48 saati dolarken, üçüncü gününde Asfar Neccar ve Tel Halef köyleri de teröristlerden temizlendi.

SMO bir yandan ilerleyişini sürdürürken, diğer yandan kurtarılan köylerde güvenlik tedbirleri alarak sivillere güvence veriyor.

{ "vars": { "account": "PASTE_ANALYTICS_ACCOUNT_ID" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }