Dünya

Uğur Şahin ve Özlem Türeci, İspanya'da Asturias Prensesi ödülünü aldı

40 yıllık geçmişi olan Asturias Prensesi ödüllerinde, teknik ve bilimsel çalışma dalında Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin ödül almasından dolayı tören alanında ilk defa Türk bayrağı da dalgalandı

Abone Ol

İspanya'nın uluslararası alanda en prestijli ödülü olan Asturias Prensesi Ödülleri, İspanya'nın kuzeyindeki Asturias bölgesinin Oviedo kentindeki Campoamor Tiyatrosu'nda düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Törene Kral 6. Felipe, eşi Kraliçe Letizia, tahtın ilk veliahtı 16 yaşındaki Asturias Prensesi Leonor ve ikinci veliahtı Prenses Sofia da katıldı. Törende, Uzlaşma dalında gıda yardımları yapan İspanyol aşçı Jose Andres (ortada) ve World Central Kitchen ödüle layık görüldü.

İspanya'nın uluslararası alanda en prestijli ödülü olan Asturias Prensesi Ödülleri, İspanya'nın kuzeyindeki Asturias bölgesinin Oviedo kentindeki Campoamor Tiyatrosu'nda düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Törene Kral 6. Felipe, eşi Kraliçe Letizia, tahtın ilk veliahtı 16 yaşındaki Asturias Prensesi Leonor ve ikinci veliahtı Prenses Sofia da katıldı. Törende, Uzlaşma dalında gıda yardımları yapan İspanyol aşçı Jose Andres (solda) ve World Central Kitchen ödüle layık görüldü.

İspanya'nın uluslararası alanda en prestijli ödülü olan Asturias Prensesi Ödülleri, İspanya'nın kuzeyindeki Asturias bölgesinin Oviedo kentindeki Campoamor Tiyatrosu'nda düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Törene Kral 6. Felipe, eşi Kraliçe Letizia, tahtın ilk veliahtı 16 yaşındaki Asturias Prensesi Leonor ve ikinci veliahtı Prenses Sofia da katıldı. Törende, Uzlaşma dalında gıda yardımları yapan İspanyol aşçı Jose Andres (fotoğrafta) ve World Central Kitchen ödüle layık görüldü.

İspanya'nın uluslararası alanda en prestijli ödülü olan Asturias Prensesi Ödülleri, İspanya'nın kuzeyindeki Asturias bölgesinin Oviedo kentindeki Campoamor Tiyatrosu'nda düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Törene Kral 6. Felipe, eşi Kraliçe Letizia, tahtın ilk veliahtı 16 yaşındaki Asturias Prensesi Leonor ve ikinci veliahtı Prenses Sofia da katıldı. Törende, Edebiyat dalında Emmanuel Carrere (fotoğrafta) ödüle layık görüldü.

İspanya'nın uluslararası alanda en prestijli ödülü olan Asturias Prensesi Ödülleri, İspanya'nın kuzeyindeki Asturias bölgesinin Oviedo kentindeki Campoamor Tiyatrosu'nda düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Törene Kral 6. Felipe, eşi Kraliçe Letizia, tahtın ilk veliahtı 16 yaşındaki Asturias Prensesi Leonor ve ikinci veliahtı Prenses Sofia da katıldı. Törende, Edebiyat dalında Emmanuel Carrere (fotoğrafta) ödüle layık görüldü.

İspanya'nın uluslararası alanda en prestijli ödülü olan Asturias Prensesi Ödülleri, İspanya'nın kuzeyindeki Asturias bölgesinin Oviedo kentindeki Campoamor Tiyatrosu'nda düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Törene Kral 6. Felipe, eşi Kraliçe Letizia, tahtın ilk veliahtı 16 yaşındaki Asturias Prensesi Leonor ve ikinci veliahtı Prenses Sofia da katıldı. Törende, İletişim ve İnsani Bilimler dalında feminist gazeteci yazar Gloria Steinem (fotoğrafta) de ödüle layık görüldü.

İspanya'nın uluslararası alanda en prestijli ödülü olan Asturias Prensesi Ödülleri, İspanya'nın kuzeyindeki Asturias bölgesinin Oviedo kentindeki Campoamor Tiyatrosu'nda düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Törene Kral 6. Felipe, eşi Kraliçe Letizia, tahtın ilk veliahtı 16 yaşındaki Asturias Prensesi Leonor ve ikinci veliahtı Prenses Sofia da katıldı. Törende, İletişim ve İnsani Bilimler dalında feminist gazeteci yazar Gloria Steinem (ortada) de ödüle layık görüldü.

İspanya'nın uluslararası alanda en prestijli ödülü olan Asturias Prensesi Ödülleri, İspanya'nın kuzeyindeki Asturias bölgesinin Oviedo kentindeki Campoamor Tiyatrosu'nda düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Törene Kral 6. Felipe, eşi Kraliçe Letizia, tahtın ilk veliahtı 16 yaşındaki Asturias Prensesi Leonor ve ikinci veliahtı Prenses Sofia da katıldı. Asturias Prensesi ödüllerinde teknik ve bilimsel çalışmalar dalında ödüle layık görülen Kovid-19 aşısını bulan BioNTech şirketinin kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin (sağda) ve Dr. Özlem Türeci'nin (sol 2) 1981 yılından bu yana verilen ödüllerde ilk Türk olmalarından dolayı, tören alanında Türk bayrağı da ilk defa dalgalandı.

İspanya'nın uluslararası alanda en prestijli ödülü olan Asturias Prensesi Ödülleri, İspanya'nın kuzeyindeki Asturias bölgesinin Oviedo kentindeki Campoamor Tiyatrosu'nda düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Törene Kral 6. Felipe (sol 2), eşi Kraliçe Letizia (sağ 2), tahtın ilk veliahtı 16 yaşındaki Asturias Prensesi Leonor ve ikinci veliahtı Prenses Sofia (sağda) da katıldı.

{ "vars": { "account": "PASTE_ANALYTICS_ACCOUNT_ID" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }