Ramazan 2021

Uşak denince akla gelenler! Uşak'ın neyi meşhur...

Abone Ol

Kuzeyinde Kütahya, doğusunda Afyon, güneyinde Denizli ve batısında Manisa yer almaktadır.

Türkiye’nin ilk şeker fabrikasının temeli 600 bin lira sermayeyle 1923 yılında Uşak’ta atıldı.

‘Karun kadar zengin olmak’ deyişinin ortaya çıkmasını sağlayan Karun’un Hazineleri, 1960’larda Türkiye’den Amerika’ya kaçırılmış ve uzun bir hukuki sürecin ardından geri getirilerek anavatanında yani Uşak’ta sergilenmeye başlamıştır.

Battaniye üretiminde Türkiye’nin dünyanın merkezi konumuna gelmeyi başarmış bir kenttir.

Türkiye’nin en çok atlı spor kulübüne sahip olan kentte, ata sporumuz cirit halen daha bu kentte asırlara meydan okuyor.

İngiltere’de bulunan Stonehenge Anıtı’na olan benzerliğiyle dikkat çeken Blaundus Antik Kenti de turistlerin ilgisini kente çekmeyi başarıyor.

Amerika’daki Büyük Kanyon’un ardından dünyanın en büyük 2. Kanyonu olan Ulubey Kanyonu kentin görülmeye değer yerleri arasında yer alıyor.

Hafızalara kazınan ‘Cumhuriyeti biz böyle kazandık’ fotoğrafı da 1933’te Uşak’ta çekilmiştir.

Anadolu’nun diğer kilimlerinden kendini ayıran bir özelliğe sahip olan Eşme Kilimleri de Uşak kültürünün önemli bir parçasıdır.

Türk mimarisinin en önemli eserlerinden olan Türk evlerinin yanı sıra Clandıras Köprüsü, Taşyaran vadisi, Kent müzesi ve Burma camii gibi gezilip görülmesi gereken yerlere sahiptir.

Nuri şeker, Azra Akın, Haydar Dümen, İskender pala, Gülse Birsel, Halit Ziya Uşaklıgil ve Latife Hanım gibi ünlü isimlerin memleketidir.

Kentin en önemli istihdam kaynakları arasında deri, iplik ve seramik sanayisi yer almaktadır.

Kendine has Tarhanasıyla tanınan kentte Gümlü kebabı, zini hamursuzu ve demir tatlısı gibi lezzetler de yer almaktadır.

‘Nerelisin?’ sorusuna alacağınız cevapların en başında gelen ‘Sivaslı’ aynı zamanda Uşak’ın da bir ilçesidir.

{ "vars": { "account": "PASTE_ANALYTICS_ACCOUNT_ID" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }