Gündem

Yunanistan'ın dört bir yanında kanlı 'Kıbrıs' provokasyonu!

Kıbrıs’ta KKTC’yi yok sayarak tek devletli çözümü dayatan Yunanistan, küstah tavrını sürdürüyor.

Abone Ol

Kıbrıs’ta KKTC’yi yok sayarak tek devletli çözümü dayatan Yunanistan, küstah tavrını sürdürüyor. 1974 yılında Türkler’in katliamdan kurtarıldığı Kıbrıs Barış Harekatı’ndan rahatsızlık duyan Yunanlılar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti toprakları olarak belirlenen coğrafyayı kanlı figürlerle yansıtmaya devam ediyor.

Yunanistan’ın bölge barışını tehlikeye atan kışkırtıcı tavrı, pankartlara kadar yansıtılıyor. Yunanistan’ın şehirlerinde, Kıbrıs haritasında KKTC bölgesi kanlı biçimde resmedilerek kirli bir propaganda yürütülüyor.

Bütün Yunanistan’a yayılan, özellikle de Kavala, Dedeağaç, Selanik gibi şehirlerin otoyol giriş-çıkışlarında yer alan söz konusu tabelalar ile Yunan toplumuna nefret tohumları ekiliyor.

KKTC haritasının olduğu bölümde kan figürünün yer aldığı tabela görselinde, “Kıbrıs’ı unutmadık”, “Türk işgalciler dışarı!” şeklinde provokatif ifadeler yer alıyor.

Yunanistan’da yol güzergahlarına yerleştirilen kışkırtıcı tabelalar büyük rahatsızlığa sebep oluyor. Bazı hassasiyet sahipleri, tabeladaki kanlı kısımları ve nefret söylemi içeren ifadelerin üzerini boya ile kapatıyor.

Yunan makamları ise tabelaları süratli bir şekilde yenileyip, buna önlem olarak da etrafına demir perde örüyor.

Kıbrıs üzerinden Yunan toplumuna nefret tohumları eken Yunanistan politikacılarının tutumuna tepki gösteren eski Rize Milletvekili Şevki Yılmaz, söz konusu tabelaların önünde çektirdiği bir fotoğrafı, “Batı Trakya Kavala yolunda Yunanistan’ın Kıbrıs’ı kanlı gösteren, üzerinde ‘İşgalci Türkler dışarı!’ ve ‘Unutmadık!’ yazılı levhası! Biz de unutmadık!” sözleriyle paylaştı.

Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin hiçbir noktasında benzer nitelikte ayrımcı, ırkçı, provokatif afiş ve ilanlar asla yer almazken, Yunanistan’ın Kıbrıs haritası üzerinden gerçekleştirdiği bu kışkırtıcı hamlenin bölge barışını tehlikeye attığı ifade ediliyor.

{ "vars": { "account": "PASTE_ANALYTICS_ACCOUNT_ID" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }