Anadolu’da pısırığın biri ani bir çıkış yapıp kazanamayacağı kavgaya girişince “Yürek yemiş” derler. Ermenistan yönetimi ani ve şaşırtıcı bir şekilde Azerbaycan’a saldırınca tamda bu Anadolu sözünün anlattığı gibi oldu.

Bir sabah “Yürek yemiş” pısırık genç gibi kendini ateşin ortasına attı.

Ermenistan iktidarı bunları yaparken vatandaşları ne düşünüyor acaba?

Taksim meydanında her 24 Nisan’da sözde soykırım anması yapan sözde Türk aydınlarından bunun cevabını bulamazsınız.

Veya her 24 Nisan’da sözde Ermeni soykırımı iddiaları, yası, matemi ve üzüntüleri ile açıklamalar yapan sözde Atatürk’ün partisi CHP’nin İstanbul il başkanı Canan Kaftancıoğlu’ndan da duyamazsınız.

Çünkü birçoğu Ermenistan ve halkı hakkında hiçbir şey bilmezler.

Bunlar aynı zamanda Hrant Dink’in katledilişinin yıl dönümünde AGOS önünde toplanırlar.

Ancak Hrant Dink’in Ermeni diasporası ve Ermenistan yönetimine karşı sergilediği duruşu da bilmezler.

Hrant Dink, Ermeni diasporasının sözde soykırımı politik amaçlarına ve varoluşlarına gerekçe olarak kullandıklarını ve onların bu tavrından Ermenistan’da halkın zarar gördüğünü üstüne basa basa söylerdi.

Hatta, daha da ileri gitmiş Diasporayı ve Ermenistan yönetimini kızdıracak şekilde “Karabağ Azerbaycan toprağıdır” demiştir.

Çünkü, Dink’i ilgilendiren şey savaş, kin ve nefret değil aksine her iki toplumun barışıydı.

Dink Türkleri de Ermenileri de kızdırıyordu ancak Türkiye ve Ermenistan’ı ilgilendiren her konuda mutlaka görüşü alınan bir otoriteydi.

Fakat Özellikle Fransa’daki Ermeni diasporası Dink’i istemiyor hatta nefret ediyordu.

Dink onların önündeki en büyük engeldi. Uluslararası medya mutlaka Dink’in görüşlerine başvurur. Ve O’da diasporanın tüm iddialarını boşa çıkartırdı.

Hrant Dink, Türk düşmanlığı üzerinden kendine statü kazanan Fransa diasporasının önündeki en büyük engeldi.

Bugün Hrant Dink cinayetinden tutuklu yargılananlar var. Yargı, cinayetin nasıl işlendiği üzerine kurulu fakat kimse neden işlendiğini sormuyor.

Bu cinayet kimin yararına ve kimin zararına olur?

Neden sorusunun başlangıç noktası budur.

Kesinlikle diasporanın yararına olur.

Hem Hrant’a sahiplenip hem de Türkiye’yi sözde Ermeni soykırımı ile dünya gündemine soktular.

Katiller ve azmettiriciler ortaya çıktı ki, bu iş yine Fetulah’ın işiymiş.

Peki FETÖ bu cinayeti neden işledi.

Cinayetin hemen öncesine dönersek FETÖ nün Zaman adlı örgüt bülteninden bazı gazeteciler Ermenistan’a ziyaretlere başlamıştı. Bunu resmi kayıtlarda bulmak mümkün.

Cinayetten hemen sonra FETÖ örgüt bülteni ‘Zaman’ Fransa’da yayınlanmaya başlıyor. FETÖ okulları hızla ülke içinde yayılmaya başlıyor. Diasporanın etkili olduğu Fransız kurumları, Belediyeler ve STK’lardan da maddi manevi destek görüyor. Avrupa’da Almanya’dan sonra en büyük yapılanmayı Fransa’da yapıyordu. FETÖ Fransa’da kendine yaşam alanı açmıştı.

Bugün, Ermenistan yönetimi, “Fransız yüreği” yiyerek Azerbaycan’a saldırdı. Hesaplayamadığı bir şey vardı. Bu defa tetikçi FETÖ bölgede etkisini kaybetmişti. Azerbaycan Türkiye tarafından yalnız bırakılmayacaktı.

Öyle de oldu.