Dünya Kupası’nı kazanan Arjantin tarihi zaferin tadını çıkarırken kaybeden taraf olan Fransa’da büyük isyan var. Verdikleri müthiş mücadeleye rağmen 2-0’dan geri dönüp önce uzatmalara sonra da penaltılara giden maçı kaybeden Fransa, maçın hakemine öfke kusuyor.

HAKEME ÖFKE KUSTULAR

Fransa’nın en büyük spor gazetesi L’Equipe’in haberine göre Polonya Futbol Federasyonu’ndan hakem Szymon Marciniak, büyük bir hataya imza attı. Habere göre Lionel Messi’nin attığı 2. gol kurallar gereği iptal edilmeliydi.

L’EQUİPE: HAKEMDEN TARİHİ HATA! GOL İPTAL EDİLMELİYDİ

Fransızlara göre Lionel Messi’nin 109. dakikada attığı gol kurallara göre iptal edilmeliydi. Messi’nin ceza sahası içinde vuruşunu kaleci Hugo Loris karşılasa da top çizgiyi geçmiş ve Arjantin 3-2 öne geçmişti. Messi’nin gol vuruşunu yaptığı anın görüntülerini paylaşan L’Equipe, Arjantinli yedek futbolcuların vuruş sırasında sahada olduğunu gösterdi.

KURAL KİTABINA GÖRE İPTAL

The FA’nın (Futbol Birliği) Futbol Kuralları kitabından ilgili maddeye paylaşan Fransız gazetesi normal şartlar altında golün iptal edilmesi gerektiğini belirtti.

Söz konusu kural şöyle;

"Eğer bir gol atıldıktan sonra hakem, golün atıldığı sırada sahada ilave bir kişinin daha bulunduğunu fark ederse (Fazladan futbolcu, yedek oyuncu, değiştirilmiş oyuncu, ihraç edilmiş oyuncu, takım görevlisi) golü geçersiz saymalıdır. Maç fazla kişinin bulunduğu yerden golün atan takımın futbolcusunun kullanacağı bir direkt serbest vuruşla yeniden başlatılmalıdır."