Süper Lig’de zor günler geçiren Galatasaray, 24. hafta mücadelesinde Aytemiz Alanyaspor’a konuk oldu. Alanyaspor öne geçtikten bir dakika sonra beraberliği bulan Galatasaray, son dakikaları 10 kişi tamamlayan rakibi karşısında üstünlük sağlayamayınca mücadele 1-1’lik beraberlikle sona erdi.

Maçtaki gol perdesini 39. dakikada Wilson Eduardo açarken, asist eski Galatasaraylı Emre Akbaba’dan geldi. Bu golden 1 dakika sonra Kerem Aktürkoğlu’nun golüyle Galatasaray skoru 1-1’e getirdi. İkinci yarı ev sahibinin oyun olarak üstünlüğü ile geçilirken, 72’de Juanfran’ın kırmızı kart görmesiyle Alanyaspor maçı 10 kişi tamamladı. Sarı kırmızılılar ise, ikinci yarıdaki tek şutunu 90+5’te çekebildi.

KALECİ PENA MAĞLUBİYETİ ÖNLEDİ

Galatasaray’da yeni transfer kaleci Inaki Pena yaptığı kurtarışlarla takımının sahadan yenilgiyle ayrılmasını önledi. Alanya’da 1-1’lik skorun ardından Galatasaray 28 puana, Alanyaspor 39 puana ulaştı. Sarı kırmızılı ekip, ligde bir sonraki maçında Kayserispor’u ağırlayacak. Alanyaspor ise, kupada Adana Demirspor ile oynadıktan sonra ligde Kasımpaşa’ya konuk olacak.