Süper Lig Ahmet Çalık sezonunun 35.haftasında Galatasaray, NEF Stadyumu'nda Sivasspor'u konuk ett. 5 gollü mücadeleyi 3-2 Sivasspor kazandı. NEF Stadyumu'nda 28 bin 197 seyirci mücadeleyi takip etti. Galatasaray adına adına golleri Bafetimbi Gomis kaydederken Sivasspor'un gollerini Yatabare, Ulvestad ve Ahmet Oğuz kaydetti. Ahmet Oğuz'un uzaklardan Muslera'yı avlaması sosyal medyada gündem oldu. 

Önümüzdeki hafta Medipol Başakşehir'e konuk olacak Galatasaray, bu sonuçla 47 puanla kaldı. Sivasspor ise 48 puana yükseldi. 
 

MAÇ ÖZETİ

65' Ahmet Oğuz inanılmaz bir gol kaydediyor. Takımını yeniden öne geçiriyor!

58' GOL! Gomis penaltıdan skoru eşitliyor! 2-2

57' Halil Dervişoğlu, nefis hareketlerle içeri sokuldu pasında Kerem Aktürkoğlu yerde kaldı. Galatasaray penaltı kazandı. 

49' GOL! Ulvestad, Sivasspor'u öne geçiren golü attı! 1-2 

44' GOL! Sivasspor, Yatabare ile eşitliği yakaladı!

30' İki takım oyuncuları arasında yaşanan tartışma sonrasında Sacha Boey ve Fayçal Fajr hakem Kadir Sağlam tarafından sarı kartla cezalandırılıyor. Fayçal Fajr, bu kartla gelecek maçta cezalı duruma düşüyor.


19' Orta sahada sol taç çizgisine yakın bir noktada yaşanan ikili mücadele sırasında Emre Kılınç, Uğur Çiftçi'ye kontrolsüz bir müdahalede bulununca hakem Kadir Sağlam tarafından sarı kartla cezalandırılıyor. Emre Kılınç, bu kartla gelecek maçta cezalı duruma düşüyor.

10' GOL!!! Galatasaray, Bafetimbi Gomis'in golü ile maçta öne geçiyor.

1' Kadir Sağlam ilk düdüğü çaldı, mücadele başladı.

GALATASARAY - SİVASSPOR MAÇI 11'LERİ

Galatasaray: Muslera, Boey, Semih, Nelsson, Van Aanholt, Pulgar, Taylan, Emre, Babel, Kerem, Gomis

Sivasspor: Ali Şaşal, Ahmet, Appindangoye, Caner, Uğur, Hakan, Ulvestad, Fajr, Erdoğan, Gradel, Yatabare.

32. RANDEVU

Galatasaray ile Sivasspor, oynayacakları maçla birlikte ligde 32. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında geride kalan 31 müsabakada sarı-kırmızılılar, 19 kez sahadan 3 puanla ayrılırken, kırmızı-beyazlılar da 6 defa rakibini mağlup etti. 6 mücadele ise berabere sona erdi. Galatasaray'ın 66 golüne, Sivasspor 40 golle karşılık verdi.
Ligin ilk yarısında oynanan maçı Sivasspor 1-0 kazanmıştı.