Galatasaray, Eczacıbaşı, Fenerbahçe ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor gibi takımların formasını giyen İzmitli milli voleybolcu Metin Görgün'ün, girdiği bunalım sonucu Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde intihar ettiği öğrenilmişti. Metin Görgün'ün bunalıma girmesinin nedeni olarak Galatasaray’dan 5 milyon TL alacakları sonucunda finansal olarak krize sürüklendiği belirtildi.

Metin Görgün'ün vefatı sonrası Türkiye Voleybol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, "Türk voleyboluna sporcu, yazar, programcı ve yorumcu olarak değerli katkılar sağlayan eski milli voleybolcu Metin Görgün'ün vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı dileriz" ifadeleri kullanılmıştı.

METİN GÖRGÜN'ÜN KULÜBE YAZDIĞI MESAJ...

Öte yandan Metin Görgün'ün Galatasaray Spor Kulübü'ne yazdığı mesajda, "Sayın Başkanım, öncelikle kendimi tanıtayım. Metin Görgün 1979-1990 yıllarında GS voleybol takımının oyuncularından biriyim. O dönemlerde hatırlarsanız, Eczacıbaşı hegemonyasını yıkıp üç yıl üst üste Türkiye şampiyonu olmuştuk. Rahmetli Paidar Demir, Ahmet Gülüm ve Metin Görgün olarak o döneme damga vurmuştuk. 20 yıldır da aralıksız CNN Türk ve Sports TV'de voleybol özelinde program yapıyorum. Hürriyet Gazetesi'nde de yazmaya devam ediyorum. Yoğunsunuz ama bu giriş gerekliydi diye düşünüyorum. Size bu yazıları yazma sebebine gelince; bütün bu işlerin yanında ben tekstil üretimi yapan bir firmanın sahibiyim. GS Store ile kurulduğu günden beri çalışıyorum. Çok yönetim çok değişik müdür ve insanla muhatap oldum. Son zamanlarda olumlu değişimi size anlatmaz isem, Galatasaraylı olarak doğru yapmamış olacağım.

Bu olumlu değişim hem kalite hem ekonomik yönden bakıldığında da, geçmişe göre çok daha fark yaratacak düzeyde olduğunu görürsünüz. Açıkça sizin tekrar seçilmeniz birçok Galatasaraylı gibi beni de çok heyecanlandırdı. Ben üretici olarak bu kriz ortamında sözünü tutan, ödemeleri zamanında yapan GS Store bir anda kimseye ulaşılamayan, neredeyse bütün üreticilerinin batma noktasına geldiği bir yere evrildi. En kötüsü muhatap olmaması.

E. hanıma ulaşamıyoruz. Kaldı ki bu değişimin mimarı olarak gördüğümüz bir kişiydi. Promegatekstil olarak, batma noktasına geldik. Yaklaşık 5 milyon TL alacağımız var. Bu kadar uzun soluklu partnerimizin en tepesinde olan başkana yazmaktan başka da seçeneğimiz kalmadı. Sizi daha fazla rahatsız etmek istemem. Ama yardımınıza ihtiyacım var. Güzel bir yapı kurduk, ancak batma noktasındayız. Kolay gelsin" ifadeleri ortaya çıktı.

GALATASARAY'DAN RESMİ AÇIKLAMA

Bu iddialar üzerine Galatasaray Spor Kulübü'nden açıklama yapıldı! Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Uzun yıllar formamızı terletmiş olan eski milli oyuncularımızdan Metin Görgün’ün vefatı ile ilgili olarak bugün odatv4 internet sitesinde yer alan 'Spor Dünyasını yasa boğan intihar… Galatasaray’a yazdığı mesaj' içerikli haber ile alakalı bir açıklama yapma gereği doğmuştur.

Bahsi geçen haberde Metin Görgün’ün Galatasaray’dan 5 milyon TL’lik alacakları sonucunda finansal olarak krize sürüklendiği ve girdiği bunalım sonucu kendisini Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden atmak suretiyle intihar ettiği ifade edilmiştir. Söz konusu haber içeriğinde yer alan bu iddialar tamamen gerçek dışıdır. Nitekim Promega Tekstil Ürünleri San.ve Tic.Ltd.Şti tarafından da konu hakkında yapılan açıklamada kulübümüz iştiraki olan Galatasaray Mağazacılık ve Perakendecilik A.Ş'den vadesi geçmiş herhangi bir alacaklarının olmadığı kamuoyuna duyurulmuştur.

Hem kulübümüzü hem de yönetim kurulumuzu zor durumda bırakmaya yönelik, iyi niyetten yoksun, gerçeklik ve doğruluk ilkelerine aykırı bu tarz haberlere itibar edilmemesini önemle rica ederiz.

Bu vesileyle merhum Metin Görgün’e bir kez daha Allah’tan rahmet; kederli ailesine ve Türk Spor camiasına başsağlığı dileriz.

METİN GÖRGÜN KİMDİR?

Metin Görgün, 16 yıl profesyonel olarak Galatasaray, Eczacıbaşı, Fenerbahçe, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da voleybol oynadı ve 85 kez de milli takım formasını giydi. Türkiye Ligi'nde 4 kez şampiyonluk yaşayan Görgün, spor kariyerini noktaladıktan sonra plaj voleybolunun Türkiye'ye getirilmesinde ve gelişmesinde ciddi rol aldı. Görgün, 1996 yılından itibaren de Hürriyet, CNN Türk, Milliyet, Vatan ve Sports TV'de voleybola medya alanında katkılar yaptı.