Afrika ülkesi Gambiya, ülkeyi ziyaret eden yaşlı İngiliz kadın turistlerin Gambiyalı genç erkeklerden uzak durması gerektiğini vurguladı.

'MIKNATIS HALİNE GELDİ'

Telegraph gazetesi, "Batı Afrika ülkesi, son yıllarda genç ve çekici erkek arayan belirli bir yaştaki İngiliz kadınları için bir mıknatıs haline geldi." dedi.

'ÜLKENİN VE KÜLTÜRÜN TADINI ÇIKARMAK İSTEYEN TURİSTLER İSTİYORUZ'

Gambiya'daki yetkililer, ortaya çıkan tablodan rahatsızlık duyuyor. Turizm Kurulu Başkanı Abubacar Camara, "İstediğimiz şey kaliteli turist. Sadece cinsel ilişki için gelenler değil, ülkenin ve kültürün tadını çıkarmaya gelen turistler istiyoruz." ifadelerini kullandı.

'BAŞKA YERLERDE ERKEK ARAYIN'

"Gambiya, İngiltere'deki büyükannelere başka yerlerde erkek aramalarını söylüyor" başlıklı habere göre, Camara, eski İngiliz kolonisi olan ülkenin, "yaşlı kadın turistlerin ötesine geçmek ve uluslararası itibarını değiştirmek" istediğini vurguladı.

'CİNSEL İLİŞKİ İÇİN GELİYORLAR'

"Gülümseyen Sahil" olarak bilinen Gambiya, bağımsızlığını 1965 kazandı. Gambiyalı erkekler konusunda yaşanan hareketlilik, 1990'larda Afrika ülkesine uygun fiyatlı paket turların başlatılmasıyla adeta kök saldı. Gambiya’da eğlence mekanı işletmecisi olan İngiliz Annette Griffin, yaşanan durumdan duyduğu rahatsızlığı dile getirirken, "Buraya gelen turistlerin çoğu cinsel ilişki için geliyor. Gambiya'nın güzel tarafları da var. Dokuz yıl önce buraya tatile geldim ve o zamandan beri burada kaldım." diye konuştu.

'AFRİKALI ERKEKLER AVRUPA HAYALİ KURUYOR'

Turist rehberi Kausu Samateh, "Burada insanlar fakir, bu yüzden başka seçenekleri yok. Daha iyi bir hayat yaşayacakları Avrupa'ya gitmenin daha iyi olacağını düşünüyorlar. Yaşlı kadınların, onları alacağını umuyorlar." açıklamasında bulundu.