Bugün Gazze'de saat 12'de geçici ateşkes başlıyor.. Bu ateşkes sadece Abd vatandaşı siyonist askeri serbest bırakılma işlemleri bitene kadar..!

Aylardır en temek ihtiyaç olan ekmek, su, tıbbi malzeme dahil hiç bir şeyin girmediği dünyanın en izole şehri Gazze'ye bugün 3 kamyon Tıbbi malzeme girdi... İzzeddin el-Kassam Tugayları, bugün yani 12 Mayıs 2025 Pazartesi günü, Amerikalı vatandaşlığa sahip siyonist asker "Eidan Alexander"ı serbest bırakma kararı almasının ardından gerçekleşen geçici ateşkes ile Siyonist İsrail saf dışı kaldı ve Tıbbi malzemeler Gazze'ye girdi.


İSRAİL SAF DIŞI

Gazze Şeridi’nin yönetimini elinde tutan Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) dün ABD ile “Gazze’de ateşkes” görüşmelerinde sona yaklaşıldığını duyurmuştu. Türkiye, Katar ve Mısır’a teşekkür eden Hamas liderlerinden Yahya el-Hayye, ateşkes sonrasında Gazze’nin bağımsız bir komite tarafından yönetilmesine hazır olduklarını belirtmişti.

Hamas’tan yayımlanan resmî bildiride ise ateşkesin sağlanması ve Gazze’ye insani yardımların girişinin sağlanması için ilk adım niteliğindeki bu konuya çok olumlu yaklaştıklarını ve ABD-İsrail çifte vatandaşı asker esir Idan Alexander’ın serbest bırakılacağı duyurulmuştu.

Kassam Tugaylarından Siyonist teröre operasyon! Ölü ve yaralılar var
Kassam Tugaylarından Siyonist teröre operasyon! Ölü ve yaralılar var
İçeriği Görüntüle

ABD ile Hamas arasında gerçekleştirilen müzakerelerde İsrail’in saf dışı bırakılması dikkat çekmişti.

İSRAİL’İN VURDUĞU ESİR

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırılarında Hamas’ın rehin tuttuğu ABD-İsrail vatandaşı Edan Alexander’ın geçtiğimiz ay vurulduğu bildirilmişti. Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, 15 Nisan’da yaptığı açıklamada İsrail’in doğrudan hedef aldığı bir bölgede bulunan Amerikalı-İsrailli rehine Edan Alexander’ın güvenliğini sağlayan grupla bağlantı kuramadıklarını duyurmuştu. Ebu Ubeyde, bu grupla yeniden temas kurmak ve rehinenin durumu hakkında bilgi edinmek için gayret gösterdiklerini belirtmişti. Kassam Tugayları’nın daha sonra yayımladığı bir videoda, saldırı sonrası enkaz altından çıkarılan bir rehinenin kurtarılma anları paylaşılmıştı.

Hamas, 12 Nisan’da da ABD ve İsrail çifte vatandaşlığı bulunan rehine Edan Alexander’a ait bir video yayımlamıştı. Videoda Alexander, İsrail hükümetini eleştirerek serbest bırakılması için gereken adımların atılmadığını vurgulamıştı.