Extinction Rebellion ile bağlantılı bir grup hayvan hakları milisleri olan Animal Rebellion, süt endüstrisine son verilmesi çağrısında bulunmak için Çarşamba öğleden sonra Londra'daki bir süpermarkette protesto düzenledi .

Eylemciler, Oxford Caddesi'ndeki M&S ve Waitrose'un süt reyonlarını raflardan kaldırarak "süt ürünlerinin iklim krizine" sebep olduğunu belirttiler.

Eylemci grup Harrods adlı mağazada yere süt dökerek 'istismarcı ve zararlı' olarak nitelenedirdikleri süt endüstrisini protesto etti.

Harrods'takiler arasında yer alan 20 yaşındaki Kat Chan, "Bu gerekli eylemi yapıyoruz çünkü başka seçeneğimiz olmadığını hissediyoruz. Geçen haftaki sıcak hava dalgası ve orman yangınları, şimdi harekete geçmezsek geleceğimize dair bir fikir verdi. Bitki bazlı bir gıda sistemine geçiş ve hayvanların yeniden vahşileştirme, iklim krizinin kilit çözümü. Bu ülkede her yıl yiyecek için bir milyardan fazla hayvanın ölümüne gerek yok."

Animal Rebellion'ın twitter hesabındaki diğer görüntülerde protestocuların bir kısmının  süpermarketlerde arabaları ve sepetleri sütle doldurdukları ve üzerinde "Süt ürünleri = ölüm" yazan pankartlarla oturdukları görüldü.

FVJ1xGKWUAAQZrx

Sözde hayvan aktivisti oluşumdan 'süt dokme' olayı ile ilgili bir açıklama gelmezken, mezkur grubun daha önceki protestolarını "Ülke genelinde her gün süt ürünleri tedarikinde büyük ölçekli malzeme kesintilerine neden olacağız." açıklamalarıyla sosyal medyadan paylaştığı görüldü.