14 Mayıs seçimleriyle ilgili konuşan Tevfik Göksu, "Ne ediyordu İBB Başkanı, 'Aramızda kalsın, 13. Cumhurbaşkanımız Kılıçdaroğlu' diyordu. Sanal algı olguya dönüşmeyince şok yaşadılar." ifadelerini kullandı.

Göksu 28 Mayıs'taki ikinci tur seçimine yönelik ise, "İlk turda sokakta heyecan fazlaydı. İkinci turda bizim tabanımızda seçime katılımın azalacağını düşünmüyorum." dedi.

İmamoğlu'nun İstanbul'da trafik sorununu çözme vaadini hatırlatan Göksu, İstanbul'un trafik yoğunluğunda dünyada 7. sıradayken İmamoğlu'nun döneminde 1. sıraya çıktığını söyledi.

"İSTANBUL TARİHİNDE MERKEZİ İRADEDEN BU KADAR YÜKSEK BİR PARA HİÇ ALMAMIŞTI"

Göksu ayrıca "Türkiye’nin bütçesini 5 kat artıracaklarını vaat diyorlar. Siz İstanbul'un bütçesini 2 kat artıracaktınız. Ne oldu? İstanbul tarihinde merkezi idareden bugün aldığı kadar yüksek oranda para hiç almamıştı." ifadelerini kullandı.

İmamoğlu yönetiminin İBB Meclisi'ne proje olarak borçlanmadan başka bir şey getirmediğini dile getiren Tevfik Göksu "İstanbul adına bugüne kadar hangi projeyi getirdiniz de biz karşı olduk. Ben yüzlerine karşı söyledim." dedi.

Tevfik Göksu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde

14 Mayıs seçimlerinde algının, olguya dönüştürülmesi istendi. Seçim günü sanal algının, olguya dönüşmediğini gördük. 

Seçim akşamı İBB Belediye Başkanı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'nın toplumu aldatan açıklamalarının temel sebebinde, "Nasılsa biz uluslararası güçlerle anlaştık, bu seçimi biz kazanacağız" düşüncesi vardı. Ne ediyordu İBB Başkanı, "Aramızda kalsın, 13. Cumhurbaşkanımız Kılıçdaroğlu" diyordu. Sanal algı olguya dönüşmeyince şok yaşadılar.

Milletimiz şöyle tabloyu bir önüne aldı. Aldıktan sonra dedi ki; bir tarafta yalan siyaseti var, bir tarafta hakikat siyaseti var. Bir tarafta referansı olan var, diğer tarafta referansı olmayan sadece söz söyleyen var. İstanbul ve Ankara CHP'nin fragmanıdır. Çünkü toplum en yakın tarihte CHP'nin bir kenti yönetme tarzını gördü.

Ve o zaman şöyle dediler; dünya büyük bir krizden çıktı. Dünya bu krizden çıkarken biz krizi en az zayiatla atlatan ülkelerden olduk. Türkiye bu büyük atmosfer içerisinde kendi toplumunu başkalarına mahkum etmeden süreci ciddiyetle yönetme başarısını ortaya koydu.

"İKİNCİ TURDA BİZİM TABANIMIZDA SEÇİME KATILIM AZALMAYACAKTIR"

İlk turda sokakta heyecan fazlaydı. İkinci turda bizim tabanımızda seçime katılımın azalacağını düşünmüyorum. Bizim tabanımızda Cumhurbaşkanımıza oy veren kardeşlerimizin hepsi bu oyun ne anlama geldiğini, sadece bir riyaset meselesi olmadığını, bunun Türkiye’nin geleceği olduğunu sandıklardaki yığılmada gösterdi. Birinci tura göre ikinci tur çok daha heyecanlı. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın bütün kurgusu bir algı yönetmeye göre kurgulanmış. "Ben yalan söylemeyi beceremem ki" diyor. Ama sen 14 Mayıs akşamı toplumu yanıltmak için konuştun.

'Sana söz' diye kampanyaları var. Söz, sözünü tutan için kıymetlidir. Tutmadıktan sonra sözünün anlamı yoktur. İlk dönem Belediye Başkanı olanlar süreç devam ederken oylarını artırırlar, bunlar oylarını düşürerek devam ettiler. 

"TRAFİĞİ SORUN OLMAKTAN ÇIKARTACAĞIM' DEDİ YOĞUNLUKTA 1. SIRAYA ÇIKTIK"

“Ben İstanbul'da ulaşımı ve trafiği sorun olmaktan çıkaracağım” demiş. İstanbul'da trafik yoğunluğunda dünyada 7. sıradayken, 2022'de yoğunlukta 1. sıradayız. Bırakın trafik ve ulaşım sorun olmaktan çıkmayı, trafik yoğunluğunda 1. sıraya çıkmışız.

İstanbul'da 2022'de her gün trafiğe çıkan araç sayısı ortalama 1248. Siz bu kadar aracın çıktığı şehirde her gün yeni bir alan yaratmazsanız bu sorunu çözemesiniz.

Gelirlerse Türkiye’nin bütçesini 5 kat artıracaklarmış. Siz İstanbul'un bütçesini 2 kat artıracaktınız. Ne oldu? İstanbul tarihinde merkezi idareden bugün aldığı kadar yüksek oranda para hiç almamıştı.

"BİZİM DÖNEMİMİZDE DEPREMLE İLGİLİ YAPILMAMIŞ HİÇBİR BİLİMSEL ÇALIŞMA YOKTUR"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm için 4 tane bina yenilemiş. Bizim 2017'nin sonunda başladığımız, 2019'da tamamladığımız Bayrampaşa'daki 2 bin 400 konutluk kentsel dönüşüm konutunun 320 tanesini teslim ettiler. İnternet sitesi yaptılar, tsunami tabelası astılar.

Biz şu ana kadar 695 bin konut yenilemişiz. Devam eden ile beraber yenilenen konut sayısı 788 bin. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ise sıfır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2022 yılında reklama harcadığı para 908 milyon lira, İstanbul'un dirençli hale gelmesi için harcadığı para ise 63,5 milyon lira. 

Bizim dönemimizde İstanbul’da depremle ilgili yapılmamış hiçbir bilimsel çalışma yoktur. Hepsi bitti. Dünyada iki tane kent deprem altyapısı açısından örnektir; Los Angeles ve Tokyo. Biz şu anda her ikisinden de daha ilerideyiz.

"BİZE BORÇLANMA TALEBİNDEN BAŞKA BİR ŞEY GELMEDİ"

Bize proje olarak gelen borçlanmadan başka bir şey gelmedi bugüne kadar. İstanbul adına bugüne kadar hangi projeyi getirdiniz de biz karşı olduk. Ben yüzlerine karşı söyledim.

"İSTANBUL VEKALETLE YÖNETİLEBİLECEK BİR KENT DEĞİL"

Cumhurbaşkanı Yardımcılığı adaylığından sonra İstanbul'u unuttu. İstanbul vekaletle yönetilebilecek bir kent değil. İstanbul Belediye Başkanı İstanbul'u gündeminde tutmadı. Belediye Başkanı'nın, Büyükşehir Belediyesi ile ilgilisi; bütçesi, kasası ve masası oldu.

MUHALEFETİN SÖYLEM DEĞİŞİKLİĞİ

14 Mayıs'tan önce Kandil'e selam, 14 Mayıs'tan sonra ben milliyetçiyim, ülkücüyüm. Hangi ülkücü kardeşlerim buna inanır. Bugüne kadar binlerce insanımızı, kardeşimizi şehit etmiş bir terör örgütü niye Tayyip Erdoğan'a oy vermeyin der? Aziz milletimiz bunu görüyor.

İyi Parti'den aday olmuştu: Seçimi kaybeden Hakan Peker ilk kez konuştu İyi Parti'den aday olmuştu: Seçimi kaybeden Hakan Peker ilk kez konuştu

"ŞİMDİ 'VATANCILIK' OYNAMAYA BAŞLADILAR"

Baktılar ki toplum vatan deyince her şeyi unutur. Şimdi vatancılık oynamaya çalışıyorlar. Ama hakikat buradayken sanal alem üzerine kimse gitmeyecektir. Biri vatancılık oynuyor, diğeri vatanın ta kendisi olarak, her şeyini taşın altına koyan bir Recep Tayyip Erdoğan var.

Ben inanıyorum ki 28 Mayıs akşamı Türkiye yeni bir zafer ile akşamına başlayacak, sabahında çok güzel bir müjde ile başlayacak. Çocuklarımızın, ülkemizin geleceği aydınlık olacak.

26 Mayıs'ta saat 16.30'da Cumhurbaşkanımız Esenler'e geliyor. Bütün kardeşlerimizi bekliyoruz.