Google Maps, pazartesi günü itibariyle uydu görüntülerinde Rusya’nın askeri tesis ve bölgelerini mozaiklemeyi bırakarak ülkenin askeri altyapısını internete erişimi olan herkes tarafından görünür hale getirdi.

Politikyol'un Moscow Times’a dayandırdığı habere göre, Google Maps üzerinden yapılan aramalarda Rusya’daki askeri üslerin, kıtalararası balistik füze fırlatma rampalarının, deniz üslerinin ve kumanda üslerinin uydu görüntüleri mozaik olmadan görülebiliyor.

UKRAYNA: ŞİMDİ HERKES GÖREBİLİR

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan Twitter paylaşımında, “Şimdi herkes Rus askeri altyapısını piksel başında 0.5 metre çözünürlükle görebilir” yazıldı.

Haberde Google Maps’in aldığı karar doğrultusunda Amiral Kuzentsov Uçak Gemisi, Murmansk yakınlarındaki bir nükleer silah deposu, Kamçatka’daki denizaltılar ve Kursk’taki bir hava üssünün görüntülendiği aktarıldı.

Google Maps, normal şartlarda askeri tesislerin görüntülerine mozaikli olarak yer veriyordu.

Google, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasının ardından ülkedeki reklam servislerini durdurmuştu ve Moskova, Google’ın sahibi olduğu YouTube’u Rusya’ya karşı ‘bilgi savaşı’ açmakla suçlamıştı.