Amerikan emperyalizminin en büyük silahları arasında yer alan 'sinema'nın en çok izlenen serilerinden biri olan 'Görevimiz Tehlike'nin 6. filmi Yansımlar'daki bazı sahneler dikkatlerden kaçmadı.

MEKKE (KABE), KUDÜS (MESCİD-İ AKSA) VE VATİKAN'A SALDIRI GÖRÜNTÜLERi

Syntology tarikatı üyesi olduğunu geçmişte açıklayan ABD'li ünlü yıldız Tom Cruise'un başrolde oynadığı filmde, senaryo gereği üç büyük kutsal mekana nükleer saldırının gerçekleştirildiği görüntüler yer aldı. Müslümanlar'ın kutsal mekanı Mekke'nin, Müslüman, Hristiyan ve Yahudiler'in kutsal mekanı Kudüs'ün ve Hristiyanlar'ın kutsal mekanı Vatikan'ın nükleer saldırıya maruz kaldığı filmdeki sahneler hakkında 'algı operasyonu mu yapılıyor?' soruları sorulmaya başlandı.

Film'de kendilerine ''Havariler'' diyen gayri resmi bir ajan oluşumu, devletleri kaos üzerinden dize getirebilecekleri inancıyla Mekke-Kudüs ve Vatikan'a karşı bir nükleer saldırı planlamaktadır. Tabii filmin kahramanı Ethan Hawk her zaman olduğu gibi bu çılgın kaos planını önler. Önler ama izleyicinin bilinç altına Kabe dahil Mescid-i Aksa ve Vatikan'a bu saldırının yapıldığı izlenimini veren görüntüleri de nakşetmeyi ve bu tür bir 'olasılığın her zaman var olduğu' algısını yerleştirmeyi de unutmaz!

ABD, YİNE SİNEMAYI KULLANDI

Sinemayı dünyaya karşı bir silah olarak kullanan ABD'nin daha önce de filmlerle yaptığı 'algı operasyonları' yıllar sonra gün yüzüne çıkmış ve her defasında cılız bir tepkiye neden olmuştu. Buradan hareketle, ''üç kutsal kente ve üç dinin en kutsal mabetlerine yapılan nükleer saldırı kurgu-senaryo görüntüleriyle dünya kamuoyunun nabzı mı ölçülmeye çalışıldı? Yoksa söz konusu filmdeki görüntüler basit bir senaryo muydu?'' soruları sorulmaya başlandı. Haçlı-Siyon terör örgütünün Mescid- Aksa'yı ve Kabe'yi tarih boyunca yıkma planları olduğu gerçeğini de düşündüğümüzde bu kurgu-senaryonun hiç de masum olmayacağı kanısına kapılmak gayet doğal olsa gerek!?

Haber Vakti-Özel