Kırıklar F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Yusuf Bekmezci, 5 Ocak'ta göz ameliyatı için gittiği İzmir Katip Çelebi Üniversitesi İzmir Atatürk Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyat sırasında kalbi durdu. Tekrar hayata döndürülen Bekmezci yoğun bakımda tedavi görüyordu. Bekmezci bugün saat 00.50 sıralarında yaşamını yitirdi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, FETÖ/PDY'nin Ege Bölgesi'ndeki finansörleri, yöneticileri ve sözde imamlarına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında yakalanan Yusuf Bekmezci 23 Ocak 2020 tarihinde sevk edildiği adliyede 'silahlı terör örgütü yöneticiliği' suçundan 17 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı.

Bekmezci, örgüt içinde 'kadim abi, irşatçı' gibi ifadelerle anıldığı, elebaşı Fetullah Gülen ile bizzat bağlı olan örgütün ilk mütevelli heyetinde yer aldığı, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin sorumluları arasında olduğu belirtildi. Bekmezci'nin, örgüt yapılanmasında il- bölge- ülke imamlarının dahi üstünde, manevi bir konumda olduğu, polis kayıtlarına göre 'Ege Bölgesi Alevi yapılanması sorumlusu' olarak bilindiği, ayrıca örgütle iltisaklı olan Türkiye'deki tüm vakıfların sorumlusu olduğuna dair bilgiler bulunduğu belirtiliyordu.

FETÖ'CÜLERİN CEZAEVİNDE ÖLDÜ YALANI

FETÖ Lideri Fetullah Gülen’in en yakın isimlerden Yusuf Bekmezci, hastanede hayatını kaybederken, FETÖ’cü hesaplar Bekmezci’nin cezaevinde öldüğü yalanı üzerinden algı operasyonu yaptı. 

Pekmezci, Adli  Tıp Kurumu’nun cezasının infazının hastanede devam edilmesine yönelik raporu doğrultusunda 4 Ocak’tan beri cezaevinde değil, hastanede tedavisine devam edildiği ortaya çıktı. 

İzmir'de yakalanan ve FETÖ içinde 'kadim abi, irşatçı' olarak nitelendirilen, Fetullah Gülen ile bizzat bağlı olan örgütün ilk mütevelli heyetinde yer aldığı öne sürülen Yusuf Bekmezci (82) tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

FETÖ’nün önemli ismi Yusuf Bekmezci cezaevinde kaldığı süre içinde 25 defa “prostat, vitamin eksikliği, hipertansiyon, kabızlık, miyalji” rahatsızlıklarına istinaden kurum revirine çıkartılarak muayenelerinin yaptırıldığı ve ilaç reçete edildiği, reçete edilen ilacın kendisine elden teslim edildiği belirlendi. 

Bekmezci 11 defa “hipertansiyon, prostat, miyalji, amnezi” rahatsızlıklarına istinaden İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Nöroloji, Üroloji, Genel Cerrahi ve Psikiyatri Polikliniklerine sevklerinin sağlandığı, gerekli tetkik ve muayenelerinin yaptırılarak ilaç reçete edildiği, reçete edilen ilaçların kurum tarafından teslim edildiği bildirildi. 

Adli Tıp 16.02.2022 “Hastane şartlarında takip ve tedavisine devam edilmesi gerektiği, 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunun 16/2. maddesi kapsamında değerlendirildiği, 3(üç) ay süre ile cezasının infazının tehirinin uygun olduğu, tehir süresi bitiminde son durumunu gösteren sağlık kurulu raporu ile birlikte muayeneye gönderilmesi sonrasında sorulan hususlar hakkında yeniden değerlendirileceği oy birliği ile mütalaa olunur.” kararının doğrultusunda İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinin cezanın hastanede infazına karar verdi. 

Covid19 aşıları da yapılan Bekmezci’nin 03.01.2022 tarihinde İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Servisine “katarakt ameliyatı” için yatışının yapılırken, 04.01.2022 tarihli katarakt ameliyatı esnasında “kalbinin yarım saat durduğu, acil müdahale sonucu hayata döndürüldüğü”, kontrol ve tedavisinin yapılması amacıyla mevcut durumda anestezi yoğun bakım ünitesinde tedavisinin devam ettiği ortaya çıktı. 4 Ocak tarihinden beri yoğun bakım ünitesinde tutulan Bekmezci yaşlılığa bağlı hastalıklar nedeniyle vefat ettiği ortaya çıktı.

CEZA VE TEVKİFEVLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA

Bekmezci'nin toplam 36 kez kurum reviri ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tetkik ve tedavisinin gerçekleştirildiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Hükümlünün 2 doz Sinovac ve 2 doz BioNTech aşıları yapılmıştır. En son 3 Ocak 2022'de İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi göz hastalıkları servisine katarakt ameliyatı için yatışı yapılarak 4 Ocak'ta ameliyatı gerçekleştirilmiştir. Ameliyat nedeniyle gerçekleşen komplikasyon sonucu kalbinin durması üzerine acil müdahaleyle hayata döndürülmüş, kontrol ve tedavisine yoğun bakım ünitesinde devam edilmiştir. Hükümlü bugün vefat etmiştir. Hükümlü Bekmezci, 3 Ocak'tan bu yana yaklaşık 48 gündür cezaevinde bulunmamakta olup İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altındaydı. Kişinin ceza infaz kurumunda vefat ettiği haberleri algı oluşturmaya yöneliktir ve yalandır."