Dışişleri'nden 'güvenli bölge' açıklaması
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, ABD askeri heyetinin Suriye sınırında kurulması öngörülen güvenli bölge görüşmeleri için yarın Ankara'ya geleceğini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, gündemdeki gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. "ABD ile ortak bir noktada buluşulamaması halinde güvenli bölgeyi tek başımıza oluşturmak zorunda kalacağız" diyen Aksoy, "3 Ağustos haftası ülkemize gelecek olan ABD askeri heyetiyle görüşmeler devam edecek." açıklamasını yaptı.
Aksoy, gündeme ilişkin konuşmasında şunları söyledi;
ABD ASKERİ HEYETİNİN ANKARA ZİYARETİ
ABD askeri heyeti yarın Ankara'ya geliyor. ABD ile ortak bir noktada buluşulamaması halinde güvenli bölgeyi tek başımıza oluşturmak zorunda kalacağız. 3 Ağustos haftası ülkemize gelecek olan ABD askeri heyetiyle görüşmeler devam edecek. Yeni tekliflerin oyalamaya dönüşmesine izin veremeyeceğiz.
SUUDİ ARABİSTAN'DA TÜRK TIRLARININ BEKLETİLMESİ
İhracatçılarımızın mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyoruz. Bu uygulamanın sadece Türkiye'ye yönelik olmadığı ümidini taşıyoruz.
F-35
Biz bu projenin müşterisi değil sahibiyiz. F-35 ile ilgili taahhütlerimizi 2026'ya erteledik.
İDLİB
Suriye'de yeni insani trajedi yaşanmasını istemiyoruz.
