10 ilde yıkım ve ölümlere sebep olan depremde Hatay en çok zarar gören illerden biri oldu. Habervakti.com temsilcimiz Hatay Antakya'da trafiğin durma noktasına geldiğini aktardı. Yardım ekiplerinin ve profesyonel ekiplerin trafikten olumsuz etkilendiğinin, şehirde halen birçok yerde elektriğin olmadığını bildirdi.

HATAY'DA SON DURUM

Temsilcimiz Hatay'daki son durumu şu şekilde özetledi; Bir organizasyon ve koordinasyon bozukluğu var, şehirde fazla bir kalabalık söz konusu yardım malzemeleri gelemiyor, trafikten dolayı profesyonel ekiplerin alanı daraldı ambulanslar saatlerce yollarda kaldı. Şehirde elektrik ve şebeke suları yok'' ifadelerini kullandı.

Acil olarak bölgeye jenaratör, aydınlatma ve çadırın gelmesi gerektiğini aktaran temsilcimiz acil olmayan durumlar için Hatay'da trafik oluşturacak ve ekipleri olumsuz etkileyecek unsurların oluşturulmaması gerektiğinin altını çizdi.

ADANA'DA AYNI SORUNDAN MUZDARİP

Yazarımız Adnan Kalkan çağrıda bulundu: Kepçe, Vinç ve Yardım Araçları Deprem Bölgesine Giremiyor!

Yardım tırları, kepçe ve vinçleri taşıyan lobetler şahsi araçlardan dolayı şehirlere giremiyor. 
Lütfen şahsi araçlar şehirlere girmesin. Bir vinç onlarca belki yüzlerce canın kurtulmasına vesile olabilir. Şahsi araçlardan dolayı gecikilen her dakika canların yanmasına sebebiyet verebilir. Gitmeyin lütfen. Hem kendi canınızı hem başkalarının canını tehlikeye atmayın. 
Bakın kepçe ve vinçleri koordine eden bir operatörün bana attığı mesaj:
"Selamünaleyküm Adnan hocam, Şuan Hatay yolundayım. Maalesef sivil binek araç çok fazla. Yardım araçlar engelleniyor.
2. Dışardan gelen ekip ve ekipman enkazın başında, kimse yönlendirmediği için ne yapacağını bilmiyor. Lütfen bir çözüm bulunmasını istiyoruz.
3. Sayın devlet yetkililerimiz, enkaza gelen makinalar boş duruyor. Operatörler abi neyapalım diye dertleniyor, biz ne diye buraya geldik müdahale edemeyeceksek diye şikayetçiler. Lütfen yardım edin. İnsanlar göçük altında biz boş yollarda ve bina başında bekliyoruz."

YAZARIMIZIN ACİL ÇAĞRI BAŞLIKLI YAZISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

HALUK LEVENT DE ÇAĞRIDA BULUNDU

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Hatay'la ilgili Haluk Levent'te benzer bir çağrıda bulundu.

Levent paylaşımında ''Bölgeye kimse gönüllü olarak gelmesin Gerçekten çok kişi var. İnanın yarardan çok zarar olabiliyor.Profesyonel ekip , araç , gereç vs. gelebilir ama kalbi güzel gönüllü çalışmak isteyenler için gün bugün değil!
Yarınlarda başlanacak çalışmalar daha önemli! Lütfen gelmeyin''
ifadelerini kullandı.