‘’Çocuklarını bırakıp balayına çıktı’’ başlığıyla dün türkiye gündemine düşen bu haber, İslami ve insani hassasiyetleri olan haber sitelerimizin de yalan haber tuzağına ne kadar çabuk düşebildiklerini göstermesi açısından ibretlik bir vaka oldu. 

İngiltere’de yaşayan Simten Sadık adlı bir Müslüman-Türk kadın hakkında, İngiliz medyasının adı geçen bayanın, akli dengesi yerinde olmayan eski eşinin ağzından yayınladığı haberleri araştırmadan soruşturmadan, Müslüman kadının kimliğine zarar vermeye yönelik bir haber olduğu realitesini gözardı ederek yayınlanması internette haberciliğin ne kadar esnek ve kopyala yapıştır formatından çıkamadığının ibretlik belgesi oldu.

İngiltere’de lezbiyenlerin ve homoseksüellerin kilisede evlendikleri, hatta ve hatta en ekstrem örnek olarak bir şahsın köpeği ile kilise nikahı istediği bir ülkenin medyası hangi “ahlaki hassasiyetleri” taşımış olabilirde sözde haberlerinde ahlak abidesi kesilebilmişlerdir??

Sadece Müslüman ve tesettürlü bir kadın olduğu için, akli problemleri olan eski kocasının ithamlarıyla, hiç kendisine cevap hakkı tanımadan İngiliz medyasının tutumu yetmezmiş gibi, ülkemiz medyası tarafından da yargısız infaza tabi tutulan Ş. bakın kendisini nasıl savundu:

"İngiltere, 2 hafta önce imam nikahıyla evlendiği yeni eşiyle birlikte yurtdışına balayına çıkarken, yaşları 5 ile 11 arasında değişen 3 çocuğunu evde yalnız bırakan 33 yaşındaki Türk kadını konuşuyor..... "

Yukarıdaki ifadeler bugün medyada yer alan okuyanı dehşete düşüren şok haberin medyaya yansıyan şekli!

Peki olay böyle mi ve gerçek mi?

Dün ana haber bültenlerine bile konu oldu, "İngiltere'yi karıştıran türk kadın" manşetiyle gündeme gelen Simten Ş., kendini savundu!

İşte gerçekler:

Dürüst, ilkeli ve cesur yayıncılık anlayışıyla sizi tarihe tanık eden Habervakti.com sitesine ulaşan olayın "kahramanı" ve mağduru Simten Ş. bunların tamamı iftira dedi..

Bulunduğu Afganistan Kabil'den, İnternet üzerinden habervakti.com’a ulaşan Simten Ş.; medya'ya yansıyan ve internet sitelerinde yer alan iftiralarla dolu haberleri tekzip edeceğiz, haber içeriğinde yer alan tüm iddialar asılsız ve iftiradır, çocuklarımı asla eve kapamadım, gece ve gündüz olmak üzere iki yakın bayan dostumun nezartindeler, pakistan'lı olan ve akli dengesini kaybetmiş olan eski eşimle kağıt üzerinde evliyiz, iki sene önce allah katında dini gereklilikleri yerine getirerek boşandık ve resmi boşanma prosedürünü her zaman zorlaştırdı.. İngiltere'ye döndüğümde de hukuki prosüdürü yerine getirip, kendi halinde bir bayanı dünya gündemine taşıyanlardan hesap soracağım..” dedi..
....

Simten Ş. ile yaptığımız MSN görüşmesinden kayıtlar:

[email protected] zegt:
slm
[email protected] zegt:
inanamadim olanlara
[email protected] zegt:
yazilan butun yalanlara
[email protected] zegt:
polisle irtibat halindeyim ingiltere yani
[email protected] zegt:
onlar bile cok uzuldu, ingiliz polisi sasirdi
[email protected] zegt:
kucucuk bir olay oyle carpitilmiski
[email protected] zegt:
cocuklara biri turk digeri pakistanli iki kadin bakiyor
[email protected] zegt:
biri gunduz biri gece
[email protected] zegt:
gece bakan bir saatligine uniforma almaya evine gitmis
[email protected] zegt:
ve olay baslamis
habervakti zegt:
 

Tüm haber sitelerinde yayinlanan bu haberin icerigi hakkinda basin aciklamasi yapacak mısınız?


[email protected] zegt:
hazirliyorum ve sanirim sizin vesilenizle aciklamami yapacagim. durusutlugunuze cok guveniyorum
[email protected] zegt:
bugun beni ingiltere manchester havaalanina gelecegim diye beklemis basin

....... habervakti zegt:
nereden duydunuz?

[email protected] zegt:
polis dedi
 

habervakti zegt:
ingiltere polisiyle gorustunuz o zaman..

[email protected] zegt:
evet! onlarda saskin. basinin manchester havaalaninda bekledigini onlar soyledi
[email protected] zegt:
inanamiyorum
[email protected] zegt:
diyorlarki milyonerle evlenmisim! milyoner avukatla evli olup kabilde kim balayi yapar?
[email protected] zegt:
akil var mantik var?

Evet ben İngiltere’de yaşıyorum ve bir anneyim!
Evet çocuklarım var!
Evet eski eşim Pakistanlı ve biz iki yıldır ayrı yaşıyoruz,!
Şer’an iki yıl önce ayrıldık, adam anormal bir insan, resmi boşanma sürecini devamlı baltaladı…


Sözlerine böyle başlayan Simten Ş. açıklamalarına şöyle devam etti:

Kabil’e gitmek amacıyla 3 haftalığına çıktığım Afganistan yolculuğunda çocuklarımı babalarına bırakmak hakkım yok muydu?

Tabi ki vardı!

Ancak babalarının, çocuklarıma bakacak kapasitesi yok, şahıs, kendisine hiçbir şey emanet edilemeyecek durumda ..

Çocuklarımın babaları, evime 100 metre uzaklıkta oturuyor, çok değil daha 2 ay kadar önce 11 yaşındaki kızımı boğmaya kalkacak kadar psikopat ruhlu, akli dengesi bozuk biridir. Poliste sicili olan ve eve ve çocuklara yaklaştırdığım da benim de sorumlu olacağım bir düzeyde aklı sağlığından yoksundur..

3 haftalık sürecek Kabil yolculuğumu yapmak zorunda idim, İngiltere’de 3 çocuklu, hiç bir yerden maddi destek alamadan şeref ve izzetini muhafaza ederek yaşamanın ne demek olduğunu biliyorlar mı bu iftiraları atanlar?

Yok “çocuklarımı ihmal etmişim, yok koca bulunca çocuklarımı unutmuşum” bunlar alçakca ve belden aşağı saldırı yöntemleridir..

Bu ramazan ayında, aniden çok dindar olan sevgili malum medyamız malzeme bulamadı da İngiltere’de sorunlu bir hayat yaşayan, çilekeş ve yanlız bir kadını, hem de bir anneyi İslam’a saldırıları için malzeme yaptılar?

Yayınlanan ithamların tamamı iftira ve yalandır!

Şahsıma yönelik bu saldırıları ve hakaretleri anlamakta güçlük çekiyorum..

Çocuklarımı terk etmedim..

Çocuklarımı çok güvendiğim biri türk ve diğeri pakistan’lı çok yakın iki hanım arkadaşıma emanet ettim..

İngiliz polisi beni aradı, çocuklarımın ben Kabil’den dönene kadar ( ki normalde dönüyordum, medya saldırıları sebebiyle şu an gününü açıklayamıyorum) Foster Care’de muhafaza edileceklerini, kesinlikle endişelenmemem gerektiğini özellikle vurguladılar..

İngiltere polisi ülkeye ne zaman döneceğimi biliyor. Avukatım kendileriyle irtibat halinde, Çocuklarım emin ellerde, İngiliz basının çıkan dedikodularla eski eşimi bulmaları ve o’nun şizofrenik yalanlarıyla gelinen bu sürece yardım eden türk medyamızı, bir Müslüman-Türk kadınına sahip çıkma şeklinden dolayı da ayrıca ibretlik olduklarını düşünüyorum ve özellikle de İslami ve insani hassasiyetleri olduğunu düşündüğümüz sağduyulu medya organlarında, kendilerine gelen haberi araştırmadan soruşturmadan yayınlayan haber sitelerine hakkımı helal etmiyorum. habervakti.com sitesine bu fırsatı verdiği için teşekkür ediyorum..

Simten Ş.
........

HaberVakti