İmam ve hatip Halil Konakçı eleştiri konusu olan açıklamasını yaklaşık 2 yıl önce Hz. Meryem hakkında zina suçlamasında bulunan akademisyene cevap niteliğinde bulunduğu açıklamalarının bir kısmının alındığını ve kendisinin hedefe konulduğunu açıkladı.

'HADİSİ NAKLETTİM'

Sosyal medyada açıklamalarda bulunan Konakçı, ''Peygamber Efendimiz'in Hz. Meryem, Hz. Asiye ve Hz. Musa'nın kız kardeşiyle cennete nikahlanacağı yönünde birtakım rivayetler var. Bu rivayetler hadis alimlerce sayıf görülmüş. İmam Suyuti hadisi sahih kabul etmiştir. Biz bu hadisi nakletmiştik. Bu hadis yok, bu hadis uydurma. 'Halil Konakçı cennete mi gitti gördü?', 'Bize davetiye gönderecek mi?' ve 'Aralarında 650 yıl yaş farkı var.' gibi yorumlar çoğalınca bu işi açığa çıkarmakta fayda gördük.'' açıklamasında bulundu.

'MÜMİN KADINLAR MÜMİN ERKEKLERLE CENNETTE EVLENDİRİLECEK'

Açıklamalarına devam eden Konakçı, ''Eşi olmayan mümin kadınlarla erkekler cennette evlendirilecek. Ahirette de bir aile hayatı olacak. Hz. Meryem sıradan bir müminle mi evlendirilecek? Hz. Meryem bizim annemiz. Hz. İsa peygamberimizin annesi.. Peygamberimiz Muhammed Mustafa da bizim önderimiz. Şimdi anlayamadım. Hz. Meryem'i Hz. Peygamber'e mi yakıştıramadılar yoksa Hz. Peygamberimizi mi Hz. Meryem'e mi yakıştıramadılar?'' ifadelerini kullandı.

'FETÖ'CÜLERİN EN BÜYÜK DÜŞMANI BENİM'

Kendisini FETÖ elebaşının açıklamalarıyla bir araya getirdiklerini belirten Konakçı, ''FETÖ elebaşınun açıklaması şuydu: 'Cebrail Meryem'e Muhammed Mustafa suretinde ruhu üfledi.' Yani 'Hz. İsa'nın babası Hz. Muhammed'dir.' dedi. Biz böyle bir sapkın zihniyete külliyen karşıyız. Bu hadisi şerif kitaplarımızda mevcut. Ben hiçbir zaman 'Peygamberimiz, Hz. İsa'nın babasıdır' demedim. Şu anda FETÖ'cülerin en büyük düşmanı benim.'' ifadelerini kullandı.