Daha önce de Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Halis Aydemir'in açıklamalarını anlamından koparılmış bir şekilde paylaşarak tepki gösteren Cübbeli Ahmet Hoca, bir kez daha Aydemir'i hedef aldı. Daha önce benzer yöntemlerle sosyal medyada hedef haline getirilen isimlerin, Aydemir'i anlamından koparılmış görüntülerle hedef alması şaşkınlıkla karşılandı.

AÇIKLAMALARININ BELLİ BİR KISMI CIMBIZLANARAK HEDEF ALINDI

Youtube üzerinden yayın yapan Bekir Develi'nin programına konuk olan Aydemir, Kur'an ile ilişkimizin nasıl olması gerektiği yönünde açıklamalarda bulunmuştu. Aydemir'in açıklamalarının bütününden koparıldığı görüntüler sosyal medyada dolaşıma sokuldu. Kırpılmış görüntüler üzerinden Aydemir'in hedef alınması sosyal medyada rahatsızlığa neden oldu.

CÜBBELİ: DİYANET BU ADAMI DAHA NE KADAR VAZİFEDE TUTACAK?

Sosyal medya hesabından, ''İşte Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Halis Aydemir’in de Fetö'nün diyalog görüşünde olduğunu ispat eden YouTube’tan sildiği videosu! Hükümet ve Diyanet bu adamı daha ne kadar vazifede tutacak? Hükümet ve Diyanet Fetö düşmanı olduğuna göre bu adamı orada kim tutuyor? Diyanet her cuma hutbede “Hak din ancak İslam’dır.” Âyet-i Kerîmesini okutuyorken Din İşleri Yüksek Kurulu’ndaki adam bu kafadaysa gençlerin Ateist-Deist olmasına nasıl şaşıralım!'' açıklamasında bulunan Cübbeli'nin paylaştığı videoda Aydemir'in açıklamalarının kırpılmış bir şekilde yer aldığı görüldü.

SOFUOĞLU GERİ ADIM ATMADI

Kırpılmış görüntüleri benzer şekilde paylaşan Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, ''İsra 81'de Rabbim, Hak gedi batıl zail oldu demekle bilememiş(hâşâ), en doğrusunu bu bilmiş, bu dinlere batıl demeyin diyor.'' ifadelerini kullandı. Sofuoğlu kendisine videonun tamamı izlenmesi tavsiye edilince, ''Videonun tamamını izlemişmiymişiz, hakka giriyormuşuz vs.. Değerli kardeşlerim; şimdiye kadarkilerin hepsini unutun. Bu adam hepsinden profesyonel, METAFOR KULLANIYOR! Açın gözünüzü Sizin yanınızda gibi durarak nerede, nasıl şüpheye düşeceğinizin yollarını bir bir işaret ediyor.'' açıklamasında bulundu.

ŞİMŞİRGİL: ZAVALLI İLAHİYATÇI

Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil de Aydemir'i hedef alan isimler arasında yer aldı. Şimşirgil, ''Zavallı ilahiyatçı! Din, iman babaya, dedeye, nineye göre mi belirleniyor? Kur'an-ı Kerim ne diyor okusana dinlesene!'' açıklamasında bulundu.

'VİDEO YAYINDAN KALDIRILDI' İDDİASI ASILSIZ ÇIKTI

Aydemir'in söz konusu açıklamalarının yayından kaldırıldığı iddia edilirken, videonun tamamının Bekir Develi'nin youtube kanalında yayında olduğu görüldü. Bir diğer iddiaya göre Aydemir'e ait olduğu belirtilen Hece Darus Suffah kanalında videonun paylaşıldığı ve kırpmanın söz konusu olmadığı belirtildi.

İşte Aydemir'in açıklamalarının bağlamından koparıldığı açıklamasının tamamı: