Ünlülerin menajeri Ayşe Barım, Gezi Parkı olaylarında tutuklu sanıklarla iletişim trafiğinin tespiti üzerine hakkında açılan soruşturma kapsamında tutuklandı.
'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs' suçunun yöneltildiği Barım soruşturması kapsamında çok sayıda ünlü ifade verdi.
Ancak bu isimlerden Halit Ergenç ve Rıza Kocaoğlu hakkında “Yalan Tanıklık” suçundan soruşturma başlatıldı.
4 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR
Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı,Ergenç ve Kocaoğlu'nun yalan tanıklık yaptığı iddiasıyla 2'şer yıldan 4'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep etti.
ERGENÇ VE KOCAOĞLU ADLİYEDE
Bugün ünlü isimler hakim karşısına çıkacak.
Bu kapsamda oyuncu Halit Ergenç ve Rıza Kocaoğlu, 'yalan tanıklık' yaptığı iddiasıyla, 4 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanmak üzere adliyeye geldi.
İDDİANAMEDEN
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, şüphelilerin ifadelerinde Gezi Parkı döneminde yapılacak eylemlerle ilgili yurt dışında eğitim alarak, ayrıca gezi parkı eylemlerinde aktif rol alarak özellikle sosyal medya üzerinden ve park içerisinde yaptığı açıklamalarla olayların büyümesini ve canlı tutulmasını sağlayan Gezi Parkı ana davası firari sanığı Mehmet Ali Alabora ile irtibatlarının bulunup bulunmadığına yönelik sorulan sorulara ilişkin ifadelerinin çeliştiği anlatıldı.
12 KEZ İLETİŞİM TESPİTİ BULUNDU
Hazırlanan iddianamede, şüpheliler Halit Ergenç ve Rıza Kocaoğlu'nun, ifadelerinde Gezi Parkı ana davası firari sanığı Mehmet Ali Alabora ile hiçbir şekilde irtibatlarının bulunmadıklarını yalnızca sanat camiası kapsamında sektörden birbirlerini tanıdıklarını söyledikleri ancak şüpheliler hakkında Gezi Parkı olaylarına yönelik 2013 yılı itibari ile alınan HTS-Baz sinyal bilgisi incelemesi raporunda şüpheli Halit Ergenç ile Gezi Parkı ana davası firari sanığı Mehmet Ali Alabora arasında 12 kez iletişim tespiti bulunduğu, aralarındaki iletişimin Gezi Parkı döneminde özellikle yoğunlaştığının görüldüğü kaydedildi.
İddianamede, şüpheli Rıza Kocaoğlu'nun ise Alabora ile Gezi Parkı eylemlerinin yoğunlaşmaya başladığı 2013’de görüşmelerinin bulunduğu, ilgili tarihte Gezi Parkı ana davası firari sanığı Mehmet Ali Alabora tarafından şüpheli Rıza Kocaoğlu'nun 06:49 saatinde arandığı şeklinde iletişim kaydının bulunduğu aktarıldı.
KOL KOLA YÜRÜYÜŞ YAPTIKLARI TESPİT EDİLDİ
Şüpheliler ile Gezi Parkı ana davası firari sanığı Mehmet Ali Alabora arasında iletişim tespitinin ve ortak baz sinyal bilgisinin bulunduğu dönemlere ilişkin yapılan açık kaynak araştırmasında ise Gezi Parkı'nda kitlesel olarak eylemlerin yoğunlaştığı tarihte bir araya gelerek kol kola yürüyüş yaptıklarının tespit edildiğinin belirtildiği iddianamede, ayrıca aynı karede olduklarına dair fotoğrafların bulunduğu ve şüpheliler Ergenç ve Kocaoğlu’nun yalan beyanlarda bulundukları kaydedildi.
4'ER YILA KADAR HAPİS TALEBİ
Hazırlanan iddianamede şüpheliler Halit Ergenç ve Rıza Kocaoğlu’nun ‘yalan tanıklık’ suçundan 2’şer yıldan 4’er yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.
DAVADA KARAR ÇIKTI
Oyuncu Halit Ergenç ile Rıza Kocaoğlu'nun menajer Ayşe Barım’ın 'Gezi Parkı' soruşturması çerçevesinde 'yalan tanıklık' yaptıkları iddiasıyla yargılandıkları davada karar çıktı.
Mahkeme, Ergenç'i 1 yıl 10 ay 15 gün, Kocaoğlu'nu ise 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.