HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş katıldığı Halk TV'de, teröristbaşı Abdullah Öcalan'a uygulanan tecrit kaldırılsın çağrısında bulundu. Moderatör Şule Aydın'ın yanı sıra gazeteciler Murat Ağırel, Miyase İlknur ve Timur Soykan ise skandal sözleri dinlemekle yetindi.

'DEMİRTAŞ SERBEST BIRAKILSIN!

'Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılması için her fırsatta çağrıda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, Elazığ'a ziyaretinden şehirde bulunan bazı bilboardlara asılan 'Selahattin Demirtaş'ın göğsüne şeref madalyası takacağım' şeklindeki ifadelerini içeren afişlerin önünde poz vermişti.

FONDAŞ MEDYADA SKANDAL ÇAĞRI

Sıcak temas devam ederken kapılarını HDP'lilere sonuna kadar açan fondaş medyada bir skandal daha yaşandı. HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, "Biz aylardır bu tecrit bitsin diyoruz. Hukukun gereği yerine getirilsin diyoruz. İmralı'dan barış çağrıları geliyor. Kamuoyunun da bunu bildiğini varsayıyorum, muhalif medyanın en azından. 4 gün önce eş genel başkanlarımız İmralı Adası'na gidebilmek için bir başvuruda bulundular, Adalet Bakanlığı'na. Bizim yine ikitidar partisi dılşındaki partilere açık çağrımız var, İmaralı ile siz de görüşün. Bu hukuka aykırı, uluslararası sözleşmelere aykırı tecrit neden uygulanıyor, neden savaş, çatışma siyasetinden vazgeçilmiyor." ifadeleriyle skandal bir çağrıda bulundu.