CHP Genel Başkanı ve Yedili Masa'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, akşam saatlerinde yayınladığı videoyla, seçilmesi durumunda Atatürk Havalimanı'nı uzay ve havacılık üssü yapacağını iddia etti.

Açıklamasında Atatürk Havalimanı'nı Amerikalılara teslim edeceğini ifade eden CHP lideri, "Peki, bunu kimlerle yapacağız, gerçekten de önemli bir soru ve sorulması gereken bir soru. Merkezin kurulması ve geliştirilmesi için başarıları dünyaca tanınan ve başta Amerika'daki Sierra Nevada (SNC) şirketinin sahipleri ile yapacağız." diye konuştu.

CHP Genel Başkanı ve Yedili Masa'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, akşam saatlerinde yayınladığı videoda, seçilmesi durumunda Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi projesini iptal edip bölgeyi uzay ve havacılık üssü yapacaklarını iddia etti. CHP lideri, 2018 yılında yaptığı açıklamada Millet Bahçesi projesinin kendisine ait olduğunu, 2022 yılında ise bölgeye Millet Bahçesi yapmanın 'vatana ihanet' olduğunu söylemişti.

Bayraktar'dan Kılıçdaroğlu'na 'Atatürk Havalimanı' tepkisi: Nuri Demirağ’ın uçaklarını toprağa gömen zihniyet hiç değişmemiş
Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda Atatürk Havalimanı'nı Amerika'daki Sierra Nevada (SNC) şirketinin sahiplerine teslim edeceğini duyuran Yedili Masa'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.

"Halen 'en iyisini' Türklerin değil de ABD şirketlerinin yapabileceğini zannetmek…" diyen Bayraktar, "Nuri Demirağ’ın uçaklarını toprağa gömen zihniyet hiç değişmemiş" dedi.

Bayraktar Twitter paylaşımında şunları söyledi:
"Milyondan fazla gencin yarıştığı, dünyanın en iyisi Milli Teknoloji Projelerinin sergilendiği TEKNOFEST’e ev sahipliği yapan Atatürk Havalimanı’nı ABD’li bir şirkete verme fikri…
Halen “en iyisini” Türklerin değil de ABD şirketlerinin yapabileceğini zannetmek…

Nuri Demirağ’ın uçaklarını toprağa gömen zihniyet hiç değişmemiş."

d5f220a5-ovm3wpu078slplcidtt41h