Habervakti Genel Koordinatörü Bülent Deniz'in hazırlayıp sunduğu Akit TV'nin en çok izlenen programı Kürsü'de İslam hukukçusu Dr. İhsan Şenocak dikkat çekan açıklamalarda bulundu.

'HERKES HEVASINA GÖRE BİR DİN İSTİYOR'

Müslüman gençlerin içinde bulunduğu durumla ilgili açıklamalarda bulunan Şenocak, ''Zennediyorlar ki hakikatten İslam kadın düşmanı bir dindir. Herkes hevasına göre bir din istiyor benim dünyamda fıkıh olmasın haram olmasın her şey helal olsun istiyor. Gençliği görüyoruz, ekranları görüyoruz, Müslümanlar artık çocuklarının sahibi değil. Biz buradayız ama evlatlarımız nerede? Ellerinde telefon ile ayrı bir alemdeler çünkü kırmızı çizgilerimizi yok ettik onlar bizim soyadımızı taşıyacak bizim verdiğimiz isimlerle emperyalizme hizmet edecek (Allah muhafaza).'' ifadelerini kullandı.

'BU ŞEKİLDE MEMURİYET YAPAMAZSIN' DEDİLER

Baskı sonrası gelen istifa sürecini değerlendiren Şenocak, ''Bize dediler ki sen bu şekilde memuriyet yapamazsın, buyrun sizin olsun memuriyet biz allahın kuluyuz, beni uzaklaştırdılar görevden yani ben eğitim merkezi müdürüydüm orada bi köy camiinde hutbe okuyordum eğitim merkezindeydim. Beni 3 ay açığa aldılar tenzili rütbe yaptılar benden dolayı bu caminin imamını da sürdüler. Böyle bir rezalet olabilir mi ya? Hakkımda iftiralar attılar ve onun için istifa ettim.  Bana FETÖ'cü dediler, oysa ki o şahıs 2007’de benim inkişaf dergimi kapattı. Beni istifa ettirmek için ellerinde geleni yaptılar. Sinop’a sürdüler, eğitim merkezlerinden uzaklaştırdılar imam kardeşlerimle konuşamayacak duruma getirdiler. Ben eğitim merkezi müdürüydüm konferansa gittiğimde değil para almak hediyelerini bile kabul etmedim elhamdülillah, Devlet ödenek gönderirdi “fazla geldi” diye kalanı iade ederdim Allah’ın izniyle. Müdür odasında değil kütüphanede 10 yıl oturdum. Saraylardan mezara inilmez her an ölüme hazır yaşamalıyız.'' açıklamasında bulundu.

'HARAM OLANI SÖYLEYEMEYECEK MİYİM?'

Allah'ın ayetlerini söylediği için hedefe konulan Şenocak, ''Bana dediler ki neden diyorsun ben de “ayet okuyacağım şimdi yaz bu ayetleri” dedim. 5 tane ayet okudum ve hepsi de savunmamda vardır. Ben Müslüman kadın pantolon giyemez demedim ki yani bi kadın pardesü veya çarşafın altında pantolon giyse ben ona fetva vermem ama haram da demiyorum benim  söylediğim “üzerinde bir şey yok daracık bi pantolon ile kadın dolaşıyorsa bunun haram olduğunu bilmeyen Müslüman var mıdır ya?” Bunun haram olduğunu ben söylemeyecek miyim? Kızıma söylemeyecek miyim Müslüman kadına söylemeyecek miyim? Müslümanlara hakkım helal olsun fakat hoca kadrosundan mühteri tayifesinden onlarla ahirette hesaplaşacağız.'' açıklamasında bulundu.

'DİLİPAK'A ALLAH YARDIM ETSİN'

Dilipak'a karşı açılan davaya ilişkin açıklamalarda bulunan Şenocak, ''Abdurrahman abiye Allah yardım etsin İslam için ömrü hep mücadele ile geçmiş bir kahraman. Böyle davalar ile karşı karşıya kalmış ama dünyadır bu farklı imtihanlar olacak.'' açıklamasında bulundu.

'KADIN DÜŞMANI OLMAKLA İTHAM EDİLİYORUM'

Kadın düşmanı gibi gösterilmesine tepki gösteren Şenocak, ''Bunlar öyle ahlaksız saldırılar ki Müslüman rabbinin emirlerini yerine getirince kadın düşmanı olmak ile itham ediliyor. Meyhanelerde konsmatrisler var meyhanelerde ayyaşlara içki servisleri yapıyorlar ama bir kadın derneği gidip onları kurtarmak için çaba vermiyor. Ama bana gelince o ayetleri okuyamazsın diyorlar. Sen kimsin Kuran’ı Kerim’e sansür uygulaycaksın. Diyorlar ki İhsan Hoca 100 konuda konuşsa içinden 5 konuyu alıp %20-30 kadından konuşuyor diyorlar; tesettür, mahremiyet.'' ifadelerini kullandı.

'İSLAM KADINI BÖYLE BİR FECAATE İMZA ATAR MI?

Hakkında hazırlanan yüksek lisans tezi hakkında da konuşan Şenocak, ''Benimle ilgili Marmara Ünide ilahiyatta yüksek lisans tezi hazırlattılar bir kadına, hocası da kadın. İslam kadını böyle bir fecaate imza atar mı? Benimle görüşmeden benim tezim yapılır mı ya?'' ifadelerini kullandı.