Mesih olduğunu iddia eden eski İstanbul Milletvekili Hasan Mezarcı, Kurban Bayramı öncesi dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

Mezarcı, Kur’an ve Tevrat’ta anlatılan ‘kurban’ olayının bir rüya olduğunu ileri sürdü.

"GERÇEKTE ÖYLE BİR OLAY YAŞANMADI"

“Kurban kesme mecburiyeti ile ilgili dînî ahkamı iptal ettiğini” açıklayan Hasan Mezarcı, “Kurban bayramlarını, kurban kesmeden de kutlayabilir, kurbana vereceğiniz parayı fakirlere verebilirsiniz” dedi.

Sosyal medya hesabından kendisine kahve hazırlarken videosunu paylaşan Hasan Mezarcı şu ifadeleri kullandı:

“İbrahim rüyasında oğlunu kurban ettiğini görmüş, oğluna anlatmış; 0ğlu: “Kes babacığım” demiş! İbrahim oğlunu kesmek üzereyken “Yâ İbrahim, oğlunun yerine hayvan kes” diye vahiy gelmiş. Tevrat ve Kuran’da anlatılan bu hikaye baştan sona rüya idi, gerçekte öyle bir olay yaşanmadı!”

BU İLK DİNİ HÜKMÜ DEĞİL

Bu paylaşımla birlikte akıllara Hasan Mezarcı’nın dini anlamda daha önceki paylaşımları geldi. Geçmişte alkol tüketimi ile ilgili paylaşım yapan Mezarcı, “Bazıları ısrarla alkollü içkileri soruyor! Alkollü içkileri haram kılan dîni ahkâmı iptal ettiğimi, dînî açıdan sakıncası olmadığını açıklamıştım! 

Alkollü içkilerin bağımlılık yaptığını, sağlığa zarar verdiğini, aklı giderdiğini biliyorsunuz! Kararı siz verin, ölçüyü kaçırmayın!" ifadelerini kullanmıştı.

"ORUÇ GÜNÜ VE SAATLERİNİ KENDİNİZE GÖRE AYARLAYABİLİRSİNİZ"

 "Dinde, îmanda, ibâdette zorlama yoktur, gönüllülük esastır. Oruç tutmakta zorlananlar tutmayabilir veya oruç gün ve saatlerini kendilerine göre ayarlayabilirler. Su içmek sağlık açısından zorunluluk olduğu için orucu bozmaz. Âile, mahalle, toplum, devlet baskısıyla, ibadet olmaz" ifadesini kullanmıştı.