Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kahramanmaraş merkezli depremlerde 1762 kişinin hayatını kaybettiğini, 12 bin 68 kişinin yaralandığını, 5 bin 606 binanın yıkıldığını bildirdi. Facianın merkezi Hatay'da ise hala ekiplerin ulaşamadığı bölgeler var.

Konuya ilişkin Habertürk yayınında konuşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, "Deprem sonrası en çok sıkıntı Kahramanmaraş ve Hatay’da var. Yerel imkanlarla vatandaşların bakımını sağlamamız mümkün değil. Çok acil yardıma ihtiyacımız var" diye konuştu.

"BİZİM YETERLİ OLMAMIZ İMKANSIZ"

Savaş konuşmasında şunları kaydetti:

"Şu hava derecesi 2-3 derece ve yağmur yağıyor. Kötü hava koşulları yarın da devam edecek. Vatandaşların hipotermiden hayatını kaybetme tehlikesi var

Biz iş makinelerimiz ile elimizden geleni yapıl enkaz altındakileri kurtarmaya çalışıyoruz ama yeterli olmamız imkansız. Burada şu an çok az insan arama kurtarma işinde. Dışarıdan daha iş bilen personele çok ihtiyacımız var.

Kente ulaşan yollarda çok büyük sorun yok. Bazı yerlerde yıkım var ancak ana yollar çalışıyor."

DURUM HİÇ İÇ AÇICI DEĞİL

Hatay'da durum tahmin edilenden kötü! Habervakti.com olarak bizzat yerinden aldığımız haberler hiç iç açıcı değil. Yıkılmış birçok bina var ve insanlar çaresiz, her yardıma muhtaç hâlde. Enkazlar altında birçok insan olduğu söylendi. Acil yardım ulaşması gerekiyor.