spor-hatayspor-besiktas-macinin-ilk-11-leri-belli-oldu-14496785_4083_osd

Süper Lig'in 11. haftasında Hatay'da oynanan Beşiktaş-Hatayspor mücadelesinde Hatayspor Saba Lobzhanidze'nin tek golüyle galip geldi. Son haftalardaki kötü gidişatı Galatasaray derbisi galibiyetiyle tersine çevirmek isteyen Beşiktaş için umulmadık olan bu skor son haftalarda Beşiktaş'ın başını ağrıtabilir. 

Beşiktaş cephesinde bu maçta stoper hattının atağa çıkarken yaptığı hatalar dikkat çekti. Öyle ki maçın skorunu belirleyen Saba Lobzhanizde'nin golü Damagoj Vida'nın Alex Texeira'ya aktarmak isterken yaptığı pas hatası sonucunda geldi.  Bu gol sonrası derbide Mostafa Mohammed'in topun başına geçtiği penaltıyı kurtaran ve derbide Beşiktaş kalesini muazzam koruyan Ersin Destanoğlu ufak bir sakatlık geçirdi. 

72. dakikada Ghezzal'ın kullandığı köşe vuruşunda kafalardan seken top Valentine Rosier'in önüne düştü. Topu önünde bulan Rosier'in şutu sonrası bir kez daha seken top Mehmet Topal'ın arkasında kaldı ve ardından Topal topuğuyla şık bir gol attı. Ancak VAR odasının potansiyel iddialarına kulak asan Cüneyt Çakır VAR incelemesi sonrası Montero'nun ofsaytta olduğu gerekçesiyle golü iptal etti. Son dakikalarda rakibi iyice sıkıştıran Beşiktaş'ın çabası galibiyete yetmedi.