Senaryosunu Gani Müjde'nin yazdığı, yönetmenliğini Tarkan Karlıdağ'ın yaptığı aile, gençlik ve komedi türündeki dizi Hayat Bilgisi, 4 sezon ekranlarda yer aldı. Başrollerinde Perran Kutman, Tarık Pabuççuoğlu, Kerem Kupacı gibi isimlerin yer aldığı Hayat Bilgisi, oyuncu kadrosuyla da hafızalardaki yerini almayı başardı.

PABUÇCUOĞLU O DİZİYLE TANINDI

Hayat Bilgisi oyuncuların şimdilerde ne yaptığı ve son halleri de merak konusu oluyor. 2003-2006 yılları arasında ekranlara gelen dizide, "Amil Müdür" karakteri, izleyicilerin gönlünde taht kurmayı başarmıştı. Galatasaray Lisesi'nin ardından, Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Bölümü'nden mezun olan Tarık Pabuçcuoğlu, İkinci Bahar dizisinde üstlendiği "Kebapçı Vakkas" rolüyle adını duyurdu. Ardından Hayat Bilgisi dizisinde canlandırdığı Müdür Amil Sağlam rolüyle ününü perçinleyen Papuççuoğlu, şimdilerde 73 yaşında.

Tarık Pabuççuoğlu'nun son hali

Dizide kel, balıklarını besleyen, nafaka mağduru ve döner sermaye sevdalısı olan Amil Bey'in gerçek hayattaki hali görenleri hayrete düşürdü.

Usta oyuncu Tarık Pabuçcuoğlu, uzun süredir ekrandan ve beyaz perdeden uzak bir yaşam sürüyor.

Son halini gören sevenleri ise diziden alışık olunan kel görüntüsünün aksine şaşıp kalıyor.

Beyaz ve gür saçlarıyla dikkat çeken Pabuççuoğlu'na "Siz kel değil miydiniz", "Yıllar acımamış", "Döner sermaye dönmüyor şerefsizim","Özledik Amil Bey" yorumları geldi.

HAYAT BİLGİSİNE NASIL DAHİL OLDU?

Pabuçcuoğlu, 2003 yılında yayınlanan “Hayat Bilgisi” dizisine nasıl dahil olduğunu şöyle anlattı:

“Gani Müjde ‘Kel Mahmut’u hatırlatan bir tip arıyorum’ diyerek ‘Hayat Bilgisi’ dizisindeki rolü bana teklif etti.

‘O kadar çok saçı dökülmüş oyuncu var ki benim jenerasyondan’ açıklamama rağmen, ‘Hayır, seni istiyoruz. Ama kel olacaksın’ dedi.

Peruk olmadı. Saçımı kazımak istediler. 4 sene boyunca bu saçla gezdim. En komiği de dizi tatile girerdi ve yazın tıraş olmaya devam etmezdim. Brokoli gibi çıkıyordu saçım. Çim adam gibi 4 sezon dolaştım.”

Papuççuoğlu, üniversitede tiyatroyu çok istemesine rağmen mimarlık okumayı tercih ettiğini de söyledi: “30 yıl, sanayicilik ve tiyatroyu aynı anda yaptım.”