Bismillahirrahmanirrahıım

Yaratıcımız, Yaşatıcımız ve Yöneticimiz Allah’ımıza hamd; Önderimiz, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a) Efendimize, tüm Peygamberlerimize, izinden gidenlere, Ehlî Beyti’ne, Ashabına, canımız Ana ve Babamıza, Allah (c.c)’ın ilke ve inkılabı İslam’a tabi olan Mümin kardeşlerimize Din ve

Vatan muhafızı Şehid ve Gazilerimize salat ve selam olsun!

Allah’ımızın kullarına verdiği sayısız nimetlerden ilki Ruh’tur! Ruhumuz bedenlerimizde olduğu sürece canlıyız! Ruh, hayatın özüdür! Ruh, canımızdır! O, emir aleminden ilahi bir nefhadır. Ruhsuz insan ölüdür ve toprak altına gömülmeye ve çürümeye mahkûmdur! Bedenlerimiz topraktan yaratılmadan evvel yaratılan ruhlarımızdır! Ruhun İnsan vücuduna girişini ve çıkışını önleyecek hiçbir güç yoktur! Girişi hayat, çıkışı da ölümdür!

Allah’ımız, kullarına gönderdiği İlahi Mesajlarını Hz. Cebrail (a.s) vasıtasıyla Peygamberlerine Vahiy yoluyla ulaştırmıştır! Ana Hayat Yasamız Kur’an-ı Kerim’in Mü’min Suresinin 15. Ayeti Kerimesinde ‘’Vahyin bir adı da Ruhtur!’’  Allah’ımızın vahyini (buyruklarını) Peygamberlerine ulaştıran Hz. Cebrail (a.s)’ ın bir ünvanı da Ruhu’l Emin ve Ruhu’l Kuds’tür! Yani; insanlara hayat iksirini, mutluluğun ilacını taşıyan güvenilir, mukaddes bir elçi!

İslam ve Ana Kaynağı Kur’an-ı Kerim ve onu insanlığa yaşayarak sunan Hz. Muhammed (s.a) Efendimizin Sünnet-i Seniyye’si ailenin, toplumun ve devlet’in ruhudur!

İslamsız hayat ailenin, toplumun ve devlet’in ölümüdür! İslamsız Anayasa ölüdür! İslamsız Ticaret ölüdür! İslamsız siyaset ölüdür! İslamsız Yargı ölüdür!

Aile cesedimiz, toplum cesedimiz ve devlet cesedimiz, İslam ise ruhumuzdur! Ruhsuz ceset ve cesetsiz Ruh neye yarar ki? Yani hayatın ruhu sadece  İslam’dır!

Okullarımız, üniversitelerimiz manevi, vicdani, ahlaki değerlerden uzak ruhsuz, inançsız nesil yetiştirmeye devam ettikçe barışa huzura ve mutluluğa İslam’sız nasıl kavuşacağız? Kendi teröristlerimizi, uyuşturucu bağımlılarını yetiştirmekten İslam’sız nasıl kurtulacağız?

Faiz, fuhuş, kumar darbeleriyle öldürülmüş ticaretin ve alış verişlerimizin bereketine, işsizler ordusunun iş istihdamına İslam’sız nasıl ulaşacağız!

Ahlaksız dizilerle, azgın ve kontrolsüz medya-sosyal medya ile, plansız ve şuursuz kentsel dönüşüm ve hanımlar için ölçüsüz iş istihdamı darbeleriyle yıkılmaya devam eden Aile Yuvalarını İslam’sız nasıl koruyacağız?

İnsanlığı kanser ve korona virüsü gibi saran hırs, hased, mal ve makam uğruna işlenen gıybet, yalan, iftira, şantaj, rüşvet, yolsuzluk gibi cinayet, bela, fitne ve felaketleri İslam’sız nasıl önleyip tedavi edeceğiz?

Bu ölüden farksız, çekilmez hayattan kurtuluşun tek çaresi; Laisizm, Kamalizm, Kominizim, Kapitalizm gibi şeytanı pislikleri terk ederek: Ey iman edenler! Allah ve Elçisi, bireysel toplumsal, kültürel, ekonomik, siyasi, ahlâkî yönlerden yeniden dirilişinizi sağlayacak bir konuda size çağrı yaptığında, bu çağrıya mutlaka uyun…”(Enfal S.24) İlahi mesajına uyup fevç fevç, ruhumuz olan İslam Nizamına yeniden dönmektir!

“Ey mü'minler! Hepiniz birden günah işlemekten vazgeçip Allah'a itaate ve Dini İslam’a yönelerek topluca tövbe edin ki, kurtuluşa, ebedî nimetlerle mutluluğa eresiniz!” (Tövbe S.31)

“Ey iman edenler, hepiniz tüm kalbinizle Allah’a teslim olarak; barış, esenlik ve huzurun teminatı olan ve bir tek Allah’a boyun eğme esasına dayanan İslâm’a girin ve sakın şeytanın adımlarını izlemeyin! (Şeytanın, şeytan tıynetli ahlâksız azgınların, şeytanî güçlerin peşlerine takılmayın, izlerinden gitmeyin.) Çünkü Onlar sizin apaçık düşmanınızdır.” (Bakara S.208)

“Ey iman sahibi olduğunu iddia edenler! Allah’a, Elçisine ve gerek Elçisine indirdiği bu Kitaba, gerek daha önce indirmiş olduğu diğer Kitapların asıllarına gerçek anlamda ve yeniden iman edin! Şunu iyi bilin ki, her kim Allah’ı, meleklerini, kitaplarını, elçileri Peygamberlerini ve Ahiret gününü inkâr ederse, tamamen başına buyruk hareket ederek büsbütün hak yoldan uzaklaşmış, dalâleti, bozuk düzeni, helâkı tercih etmiş olur. (Nisa S.136) İlahi mesajlarla İslam’i Ruhu, Devlet, Toplum ve Aile cesedine geri döndürerek yeniden Maddi, Manevi ve Ahlaki Dirilişimizi sağlamalıyız!

Aksi halde Devlette, Ailede, İktidarda ve her yerde ruhsal ölümümüz kaçınılmaz olacaktır! Allah’ımız muhafaza buyursun.

Hepimize tövbe ile İhlas, feraset, basıret birlik ve beraberlikle sağlanacak İslam ruhunu yeniden lütfeylesin! Amiin

Nefsimizde, Ailemizde ve Ülkemizde “İslam Sözleşmesi”nin uygulanması, Mescid-i Aksa'mızın özgürlüğü ve tatil olması dileğiyle Cuma Bayramımız mübarek olsun.

Selam, sevgi ve duayla...

Şevki Yılmaz

www.sevkiyilmaz.net

www.habervakti.com

Twitter: @sevkiyilmaz

Facebook: @sevkiyilmaztr @sevkiyilmaz1955

İnstagram: sevkiyilmaztr