Terör örgütü PKK'ya yakınlığıyla bilinen yayın organlarından birine röportaj veren HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, 2023 yılında yapılacak seçimlere ve ittifak ortaklarıyla yürüttükleri politikalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"TEK BAŞLARINA ÇOK BİR ŞEY YAPMA FIRSATI VERMEYECEĞİZ"

2019 yerel seçimlerinde ittifak yaptıkları CHP ve İYİ Parti ile birlikte yönetimde yer almayı hedeflediklerini belirten Buldan, "Şimdi biz de yönetimde yer almayı hedeflediğimiz için öyle hani tek başlarına çok bir şey yapma fırsatı vermeyeceğiz. Muhalefet mutlaka iktidara gelmeli ve HDP muhakkak içerisinde olmalı. Böyle bir hedefimiz var." diye konuştu.

"CHP BÜYÜK ÇOĞUNLUKLA CESARETSİZ"

CHP'nin bazen farklı çıkışları olsa da büyük çoğunlukla 'cesaretsiz' olduğunu söyleyen Buldan, "Kürtler üzerinden siyaset yapmak, söz söylemek, Kürtlerin hassas olduğu noktalarda, konularda farklı görüşler ortaya koymak muhalefet ya da CHP'nin elini güçlendirmez." ifadelerini kullandı.

"CHP AK PARTİ GİBİ DAVRANIYOR"

CHP'nin topluma yakın gözükmek için AK Parti gibi davrandığını ifade eden Buldan, "Muhalefetse muhalefet yapmalı. İktidar ne diyorsa aynısını söylemek bir partiyi muhalefet yapmaz. Aynı noktalarda buluşuyorsanız siz aynı anlayışa sahipsiniz demektir. Muhalefetin birçok konuda karar vermesi gerekiyor: Kürtler kimdir, Kürtler nedir, ne istiyor, Kürt sorunu nasıl çözülür, Kürtlere neden bu kadar baskı var, adaletsizlik yapıyor, bütün bunları CHP başta olmak üzere hesaplaması gerekiyor." sözleriyle ittifak ortaklarına gözdağı verdi.